Ekstra-materiale
Katrines marmorkage
Hvid dej:
300 g mel
300 g stegemargarine
300 g sukker
4-5 æg
Brun dej:
Tilsættes kakaopulver
Tilberedes:
Stegemargarinen smeltes. Den smeltede margarine røres sammen med sukkeret. Herefter tilsættes æggene, ét ad gangen. Så blandes melet i, og det hele røres til en ensartet masse. Dejen hældes i en smurt kageform, med plads til 2 liter. Dog! Inden da tages en smule af dejen fra, som så blandes med kakaopulver... Dette hældes siden ned til resten af dejen, enten som et mønster eller ved tilfældige dryp. Ovnen tændes, og forvarmes, på 175 grader. Når kagedejen er endt som den skal, sættes formen med den ned på ovnens nederste rille i ca. 1 time. Kagen må først tages ud af formen efter hen ved 5 minutters ventetid, hvis du vil undgå, den falder sammen!
* * *
Cutiebound-kagen
Dej:
300 g stegemargarine
340 g sukker
4-5 æggeblommer
270 g mel
70 g kakaopulver
3 teskefulde bagepulver
3 dl mælk
4-5 æggehvider
Glasur:
Flormelis
Kakaopulver
Vand (Prøv dig frem!)
Pynt:
Forskelligfarvet krymmel
Bagepapir
Tilberedes:
Smelt margarinen. Rør dets fedtstof sammen med sukkeret og kom æggeblommerne i – én ad gangen! Bland mel, kakaopulver og bagepulver sammen. Rør denne blanding ned i dejen, skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne – ikke alt for stive – og føj dem til dejen, hvorpå de vendes ved hjælp af en dejskraber. Hæld, til sidst, det hele i en smurt bradepande og bag dejen, ved ca. 200 grader, i 35 minutter. Imens blandes glasuren: Flormelis og kakaopulver blandes ved hjælp af en teske, og lidt vand tilføjes, så glasuren ikke bliver for tynd og ikke for tyk. (Dette må du selv bedømme hvornår er!) Vand og pulver-sammensætningen røres sammen med en teske og hældes forsigtigt ud over kagen, efter at den (kagen) har haft en afkølningstid på omkring et kvarter. Når glasuren er på kagen, klippes bogstaverne til ordet "Cutiebound" ud af et stort stykke bagepapir, og det store stykke bagepapir, med bogstav-hullerne i, lægges forsigtigt ovenpå glasuren. Til sidst hældes krymmel ud over bagepapiret, hvorefter det fjernes, og – voila – så har du din helt egen Cutiebound-kage! God fornøjelse – og: Bon Appetit!!!