København - i en nyligt udkommet rapport fra Institut for Miljøvurdering (IMV) udtrykkes bekymring for en hidtil overset effekt af den globale opvarmning. Ikke nok med at vi kan forvente stigninger i havtemperaturerne verden over - der vil også forekomme temperaturstigninger i almindelige drikkevarer som f.eks. kaffe og øl. Seniorforsker ved IMV, dr. scient., ph.d. Inga Joel Væhr, udtaler:
"Som en følge af drivhuseffekten vil der for drikkevarer som f.eks. te og kaffe kunne forventes en gennemsnitlig temperaturstigning på 5-6 grader celsius i løbet af de næste 100 år. Altså vil begge være over eller faretruende nær ved kogepunktet ved slutningen af dette århundrede. Hvis vore efterkommere ikke vil skolde læber og svælg, vil de være tvunget til at hælde rigeligt med kold mælk i. En almindelig pilsner forventes i samme tidsrum at stige med helt op til 9 grader, hvilket for manges vedkommende vil gøre den helt udrikkelig."
Rapporten konkluderer, at udviklingen tilsyneladende er uafvendelig, men at effekten kan afbødes noget, hvis verdens store industrilande straks iværksætter initiativer til en substantiel nedbringelse af CO2-udslippet.