Dråberne og fluen


1 måned, 16 dage siden 4 kommentarer Kortprosa afmagt

1I sindets dyb
Han er syv år og hans hår ligner et bundt uldgarn, som en eller a... [...]
Kortprosa
12 dage siden
1Uventet besøg. (Tankelæser-the 2?)
Jeg hører lette skridt. Og der står Brazil: den ældste af mine en... [...]
Fantasy
1 måned, 1 dag siden
2Uhyrets eliksirer (Æg 3)
Uhyret blotter sine sylespidse tænder og udstøder sære lyde. · "Du ... [...]
Fantasy
1 måned, 11 dage siden
4Dråberne og fluen
Regnen trommede mod de små ruder, silede ned over dem, og de mang... [...]
Kortprosa · afmagt
1 måned, 16 dage siden
4Bliver der aldrig fred?
Hun flyver over åbne vande · og brændende, barske lande · Ser på sygd... [...]
Rim og vers · undren
1 måned, 23 dage siden

Puls: 70,7

Publiceret: 7
Afgivet: 45
Modtaget: 17
Pia Hansen (f. 1958)
Regnen trommede mod de små ruder, silede ned over dem, og de mange dråber så ud som om, de søgte hinandens selskab. Flere af dem stødte sammen til de blev en hel flok og i næste øjeblik forvandlede sig til et sært mønster. Himlens sorte og tunge skyer græd og Debbie havde lyst til at græde med.
   Hun var stoppet midt i sin fejning af gulvet. Fugtigheden var krøbet ind gennem murene i det lille hus og helt ind i hende. Hun rystede lidt, men måtte videre med fejningen. Foran kosten lå en lille dynge af kattehår, brødkrummer og nullermænd.Hun tjattede til dem og skævede hen mod den læderbeklædte træstol, hvor Jack tit sad om aftenen. Lige nu var han i smedien og nok i gang med at fremstille søm. Mon ikke, han blev der, i hvert til det blev tørvejr. Eller drillede arbejdet ham, så han trængte til et hvil og kom ind gennem døren om et øjeblik, drivende våd og sjaskede det nyfejede gulv til, mens han brokkede sig over skidtet, der jo stadig lå som et lille bjerg?
   Debbie skottede ud af det ene vindue. Nej, der var ikke skyggen af en bred mand, der hastede gennem regnen .Men oppe i det ene hjørne af de hvidmalede vinduesrammer krøb en edderkop ud af en lille sprække for at se til sin fangst, en flue, der sprællede ynkeligt i et forsøg på at slippe fri. Den summede lidt. Så lå den stille et øjeblik. Edderkoppen lurede på sit bytte, men begyndte ikke at rulle den ud af fælden. Fluen sprællede igen
   Debbie fejede skidtbunken op og smed den i affaldstønden.
   Regnen var stilnet af, Hun åbnede døren på klem og lyttede; jo, Jack hamrede løs derovre. Hun lukkede døren igen og satte sig i gyngestolen. Det hårde sæde pressede mod hendes bagdel, så det sved, Med en ganske styg ed, for hun op og stirrede arrigt på et lille reb, der hang på væggen mellem vinduerne.
   I revnen derovre sprællede fluen stadig. Edderkoppen nærmede sig. Nu strakte den et langt tynd ben frem. Om lidt var det slut med fluen.
   Hvis ikke...
   Rebstumpen lå godt i Debbies hånd. I næste øjeblik flygtede edderkoppen og der gik hul på dens fælde. Fluen faldt på gulvet, sprællede lidt og så døde den.
   Debbie brast i gråd.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 23/07-2024 20:47 af Pia Hansen og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 387 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.