Fra panik til sejr

Held i uheld

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i det gamle udtryk "held i uheld". Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Historien skal skrives i nutid og der skal være mindst én hovedperson.

Jonathan træder ind i den lille, slidte elevator i sin opgang. Han skal til jobsamtale om en time, og skjorten sidder allerede lidt for stramt om halsen.
"Bare det nu går godt," tænker han og trykker på knappen til stueetagen. Elevatoren knager og begynder at bevæge sig nedad, mens han står og øver sig på, hvad han vil sige til samtalen.

Pludselig stopper den med et ryk. Jonathan mister balancen og lander klodset med ryggen mod væggen. Han ser sig forvirret omkring og trykker på knapperne igen - intet sker. Elevatoren sidder fast og lyset er gået.

"Åh shit, det her sker bare ikke!" udbryder han og hiver mobilen op af lommen. Ingen dækning. Selvfølgelig. Han slår håndfladen mod væggen og skælder ud for sig selv, som om det vil få elevatoren til at starte igen.
"Perfekt timing," siger han sarkastisk og synker ned på gulvet.

Ti minutter senere begynder varmen at stige, og Jonathan kan mærke sveden pible frem på panden. Hans hånd glider mod skjortens øverste knap, men han kan ikke få den op. Den sidder fast.
"Selv knapperne er imod mig!" siger han frustreret. Han flår i skjorten og knappen flyver af og lander et sted i mørket. Jonathan ryster på hovedet. "Alright," mumler han. "Nu kommer jeg i hvert fald ikke til at kvæles under samtalen. Hvis jeg når derhen."

Tiden går, og Jonathan begynder at overveje, om han overhovedet kommer ud, før jobsamtalen slutter. Han overvejer sine muligheder, da en pludselig banken på elevatorens yderside afbryder hans tanker.
"Er der nogen derinde?"
"Ja! Ja, jeg sidder fast!" råber Jonathan og rejser sig. Det er gårdvagten, der er dukket op, og det viser sig, at elevatoren kun er fanget en halv meter over stueetagen. De får elevatordøren op sammen, og med lidt hjælp kravler Jonathan ud, stadig svedig, men taknemmelig.

Da han endelig ankommer til jobsamtalen - ti minutter forsinket - ser han ned ad sig selv. Skjorten er krøllet og åben, men til hans overraskelse griner chefen, der skal interviewe ham, og siger:
"Det ligner, at du allerede har haft en udfordrende dag. Det viser, at du kan håndtere stress!"

Skriv kommentar

Besvarelsen Fra panik til sejr er publiceret 12/10-2024 15:51 af Emma Fox under skriveøvelsen Held i uheld.
Version 1 - 12/10-2024 15:51
Besvarelsen er på 355 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.