Pengene var udstedt til en forskergruppe på tre kemistuderende fra universitetet i Uppsala. Kemifaget der de sidste tredive år havde nærmet sig den uundgåelighed, det i sin inderste natur medførte, nemlig en tredjegradsfragmentering, havde mere end noget andet fag brug for netop økonomisk støtte.
Gruppen bestod af tre unge studerende. Den ene var spinkelt bygget, havde smalle skuldre og gik altid i en ternet skjorte mens han bar sine briller med naturlighed; den anden var større og tungere, men ligeledes ternet fra livet og op, behåret i ansigtet og med fedtede briller, der fra den rigtige vinkel syntes at forstørre hans øjne sådan, at han kunne minde om den største af hundene i fyrretræet. Den tredje var ikke andet end en lattermild karrierefugl, og uden ham kunne man synes, at repræsentanterne for det svenske kemi-departement virkede utiltalende.
Dagen efter offentliggørelsen af det anerkendte forskerlegat, brølede forsiden på 'Aftonbladet' "Karrierejæger jager latterfugl og nobelpris". Der var røre i gaderne og folk stimledes sammen i gadebilledet for at se den tredje forsker, der nydeligt poserede under overskriften. I artiklen var der stærke protester der gjorde op med den ellers samaritanske hensigt - "at skabe en latterfugl, der kunne lede alle verdens væsener imod en lysere og lettere virkelighed." Det lignede oraklets svar på den krise enhver verdensborger befandt sig i, nemlig genskabelse af den tabte harmoni i naturen, men som Aftonbladet med rette spurgte, hvad var så denne Latterfugl for en, hvordan så den ud og med hvilke grundstoffer forventede man at kunne forvandle vin til vand?
Der måtte selvfølgelig gå en rum tid, før et gensyn kunne opstå, men tiden passerede som den plejer, og en dag stod der i Aftonbladet "at man tilsyneladende havde fundet en løsning." Desværre var de ternede forskere kommet alvorligt til skade ved de afgørende forsøg i fremkaldelsen af Lattermiraklet, men man var enige om at succeskriteriet stod klart. I artiklen udtalte den tredje og tilsyneladende altafgørende forsker sig således: "Det har vist sig at alt hvad der skal til, er en blanding af grundstoffet TUGLFLATER (t~u+lfla-tët) og KOMMUNIKATION". Aftonbladet viser sig imidlertid ikke imponerede. Dog har Obama i forbindelse med The Laughing Air Force One genoptaget sit evindelige motto "Yes, we can!" og nobelprisen syntes da også at være hjemme nævnes det forskellige andre steder.