Byens kødmarked havde altid været overdådigt
Dag efter dag kunne man træde ind og befinde sig i en overflod af lækkerier
Store, saftige skinker, blodige bøffer, delikate, eksotiske specialiteter, luksusvarer, som man aldrig havde råd til og hundredevis af marinader, der gik sammen i en anarkistisk forvirring af fristende aromaer
Jeg gik turen gennem markedet hver dag. Men jeg købte sjældent noget. Faktisk købte jeg udelukkende i weekenden, når der var udsalg eller andre tilbud, og det gjorde alle andre også.
De prøvede stadig at skilte og reklamere, i det naive håb om, at få solgt bare lidt til daglig. At der ville træde en kunde ind, der bare måtte have netop dét, og ikke kunne vente til det blev weekend. Men alle vidste jo, at der ville komme udsalg igen.
Så det gik ikke i længden. Og nu er markedet lukket i hverdagene.
Og jeg fortryder det. For jeg føler en del af skylden. Jeg kunne da for helvede godt have taget den rullepølse, jeg var ved at falde i svimer over, den tirsdag i april! Og fanden tage mig for at lade den culotte blive liggende i køledisken i håb om at kunne købe den tre dage senere, hvor en idiot fra Bogense snuppede den for næsen af mig (Og han tilbereder den med garanti ikke så godt som jeg ville have gjort det!) Ja, fanden tage mig.
Det er sandelig ikke det samme at gå gennem byen i dag, hvor markedet er lukket i hverdagene, thi når det endelig er åbent, er det en kamp for at få gjort et godt køb.
Det, der i gamle dage var en herlighed, et fristed, et sted man gik hen fordi bare synet og duften gjorde én så glad, er i dag blevet til et onde.
Et nødvendigt onde for at klare sig, hvis man ikke vil blive vegetar.
Så dette er en appel til byens kødmarked:
Vil I ikke nok holde åbent alle ugens dage igen?
Jeg lover, at jeg vil gøre ethvert køb jeg har lyst til idet jeg ser det, i stedet for at vente.
Jeg har indset, at det ikke et er fatalt indhug i mit overskud, der bliver gjort. At jeg godt kan give lidt ekstra hvis jeg virkelig vil have det jeg ønsker mig.
Og selv når jeg ikke køber, lover jeg at sprede glæde omkring mig, sige hvor godt det hele ser ud, hvor meget jeg elsker jeres marked, i stedet for, egoistisk, bare at suge indtryk til mig.
Jeg savner jer sådan.
Hilsen en kødspiser.