Har i aldrig set hovedløse måger?

Første del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive første del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser. Du skal dermed allerede nu tænke over en eventuel overordnet handling, som først afsluttes i næste skriveøvelse "Sidste del". Læg vægt på at få delt historien på et oplagt sted i handlingens forløb. Du bestemmer helt selv handlingen i historien, men den skal inkludere en hovedperson. Det er oplagt eventuelt at benytte en såkaldt cliffhanger i "Første del", for at fastholde læserens opmærksomhed.

Mit eget hoved har en tendens til at være ved at eksplodere. Jeg tænker tit om det mon kan ses på mig. Det tror jeg ikke det kan, men man kan da blive i tvivl når hovedet dunker og jeg mærker mine øjne hænge i en tynd, tynd tråd fra at poppe ud af den skal som et hoved jeg har mig. Nej, jeg tror ikke man ser det, men der er alligevel noget jeg har lagt mærke til i vores samfund, og det er, at vi altså kigger på hinanden som om hinanden er hovedløse måger, hvis hoveder allerede er sprunget i luften. Jeg kan godt selv lide at forestille mig sådanne ting om mennesker jeg ser på havnen en søndag formiddag, for man har jo trods alt kun det sjov man selv laver, ik?
Mit hoved er ved at eksplodere og jeg ved godt hvorfor, jeg prøver bare at komme med bortforklaringer, for jeg ved at så snart jeg erkender det, er det ovre med lurendrejerhistorier, mest overfor mig selv. Jeg er forelsket. Det tror jeg i hvertfald, jeg har nemlig ikke sådan rigtig prøvet det før. Jeg gik ned af havnen i onsdags, og jeg opdagede pludselig noget mærkværdigt. Normalt lægger jeg mærke til duften af nyslået græs og tænker egentlig mest på, at duften, er græsset, der skriger efter hjælp, men nej ikke det. Det var ej heller hovedløse måger, nej det var lyset fra solen, og varmen mod min krop. Det var måden den våde asfalt glimtede, og lyset svingede i takt med bølgerne. Jeg hørte fuglene synge, og jeg overvejede at synge med, bare en lille smule. Jeg så ned på armbåndsuret og talte sekunderne for at se om tiden virkelig gik, jeg har set, at det er en måde at tjekke om man drømmer. Jeg kunne mærke det ned til min storetå og op til mit for nyligt kortklippede hår. På mine kinder trillede nu 3 forsigtige tårer.

Skriv kommentar

Besvarelsen Har i aldrig set hovedløse måger? er publiceret 21/08-2024 17:51 af Ida Petersen (Drømmedigteren) under skriveøvelsen Første del.
Version 1 - 21/08-2024 17:51
Besvarelsen er på 325 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

25 dage siden
#1 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Ida
Elegant og morsomt hovedet der er ved at eksplodere og øjnene der hænger i tynd tråd.
Og titlen Hovedløse måger, refererer den til forelskelsen,? Gæden ved forelskelsen og taknemmeligheden over den står frem til sidst.
Mega flot beskrevet.
Tak for ordene fra Ulla
25 dage siden
23 dage siden
#2 Niels Cenius (Snowlion)
Du fanger livet fint ind i din poesi og det er en stor kvalitet ved en tekst.
23 dage siden
13 dage siden
#3 Ungmø
Hej I!

Jeg er ny her, og prøver mig først og fremmest lige i kommentar/kritik -øvelserne.

Jeg kan lide humoren. Vi har brug for humor til at sætte spm ved det der også er til kritik.

Jeg er vild med de her veninder!:
... Jeg hørte fuglene synge, og jeg overvejede at synge med
... Jeg så ned på armbåndsuret og talte sekunderne for at se om tiden virkelig gik.
... op til mit for nyligt kortklippede hår.

Men hvis nu jeg skal tage de kritiske briller på: jeg tror jeg har svært ved at se en klar rød tråd i din tekst.
Først tror jeg du skal til at skrive om at vi i dagens dag er for meget i vores hoveder - der efter skriver du om forelskelse. Jeg tror måske bare jeg mangler en anden slags overgang lige der. Eller kontrast.
Men måske det bare er mig (:

Alt det bedste herfra
13 dage siden
8 dage siden
#4 Henning Andresen (HenningA)
Det, du har skrevet, føles som en stemningsfuld og introspektiv tekst, der fanger en blanding af tankemylder, refleksioner over samfundet og den personlige oplevelse af at være forelsket for første gang. Teksten er poetisk og eksistentiel med en fin blanding af humor og melankoli, især i måden du beskriver fysisk og følelsesmæssig uro på.
Dine refleksioner om at tjekke tiden for at se, om man drømmer, tilføjer en surrealistisk dimension, mens erkendelsen af forelskelsen giver teksten en emotionel tyngde.

Lad os se del 2
8 dage siden