5 år siden
| Efter at have levet af færdigretter, Nupo og rugbrød i længere tid, har jeg besluttet at lave rigtig aftensmad meget oftere.
Madlavning har aldrig sagt mig noget.
Nemme opskrifter søges!
Problemet er også, at når jeg laver frikadeller eksempelvis har jeg frikadeller til 3 dage. Så er jeg ved at kløjs i frikadeller. 5 år siden |
5 år siden
| Hej Sofie
For det første skal du ikke være doven når det gælder at lave mad til dig selv. Ordentlig kost betyder alt. For det andet er det ikke så svært at lave let mad. Køb grøntsager, og rist dem på panden eller i en Wok, som tilbehør kan du riste en pølse eller et stykke kød som du synes. Der er masser af opskrifter på nettet, og i bogform.
Og hvad frikadellerne angår, har du så ikke en fryser. Så kan du nøjes med at spise dem en enkelt dag, og gemme resten til senere.
Kåemer 5 år siden |
5 år siden
| Jeg kan anbefale kogebøger fra diabetesforeningen, danske vægtkonsulenter og hjerteforeningen. Der er også opskrifter på nogle af disse foreningers hjemmesider. Jeg bruger dem selv, ikke fordi jeg skal tabe mig SÅ meget, det er lige så meget, fordi det er opskrifter til en eller to personer, de er nemme og udførlige, der bruges sunde ingredienser, og man er sikret en ret fornuftig kost. Jeg ved i øvrigt ikke om, vægtkonsulenterne eksisterer mere, jeg hørte noget om, at de var gået konkurs. Ellers er det, som nævnt, godt med en dybfryser - portioner af gryderetter, frikadellefars, slagterivarer mv. kan fryses ned i små dåser og tages op om morgenen eller aftenen før.
Madlavning kan komme til at sige dig noget. Brug dine sanser. NYD når de hakkede løg indledningsvist svitses klare - med smør i gryden dufter det bedst! Farven af peberfrugterne og gulerødderne. Kødets struktur og saft. Følg gærdejen, når den efter at være æltet, samler sig og bliver en helhed - se når den hæver, det er levende! For så ikke at tale om duften af nybagte boller over det hele! 5 år siden |
5 år siden
| I aften har jeg lavet en ordentlig spandfuld frikadeller. Der er til i aften og i morgen og 3 portioner er frosset ned.
Jeg nød lyden af at hakke løg og hvidløg. Tjok, tjok, tjok. 5 år siden |
5 år siden
| Noget der både er nemt og sundt er rodfrugter i ovn.
Køb knoldselleri, gulerødder, søde kartofler, pastinak, rødbede o. l. og snit dem til noget af form og størrelse som pommes frites.
Put dem i en madplastpose (de gratis fra købmandens grøntafdeling) og giv dem lidt olivenolie og ryst dem godt.
Hæld dem ud på en plade i en oven der er 200 gr varm på et stykke bagepapir. Giv dem ca 33 minutter eller tjek hvordan de ser ud. Bagetiden kan afhænge af hvor små stykkerne er.
Men rodfrugter er billlige og sunde. Er man sulten smager det faktisk rigtig godt.
Man kan stege fiskefrikadeller af købt fars fra købmanden, eller man kan snitte et kyllingebryst i fladere stykker og stege dem i en smule olie på en slip-let pande. Hvis man vil have kød til. Det er magert og smager udmærket. Man kan evt smøre lidt sambal-olek eller chu-chum på hvis det skal smage af mere.
fiskefars kan peppes op ved at iblande fint snittet forårsløg. 5 år siden |
5 år siden
| Verdens nemmeste aftensmad:
Boghvedegrød.
Alt, der kræves er vand og boghvedemel. Smager godt med blåbærsirup. 5 år siden |
5 år siden
| Blåbærsirup?! - Nu bliver du vist avanceret? :-) 5 år siden |
5 år siden
| Økologisk blåbærsirup, faktisk. Jeg tænkte, at det var mere festligt end alm. sirup. 5 år siden |
5 år siden
| Sæt nogle løse ris til kogning over blusset.
Snit en halv til en hel grøn peber i strimler og snit en lille eller en halv porre i tynde ringe.
Svits det hele i lidt olie, porre først, dernæst peberfrugt og tilsæt så kød. Hæld i gryden halvanden dl appelsinsaft, 1-2 spsk soyasauce, 1 spsk østerssauce og to - mindst! - tsk stødt ingefær eller noget friskrevet.
Lad det simre nogle minutter - til kødet er gennemvarmet, men heller ikke tørt og kedeligt. Det afhænger jo af varmen i gryden, men her på matriklen plejer fem-seks minutter at være nok. Tag evt. en af kyllingestrimlerne op og skær den igennem og se.
Spises med de i mellemtiden færdigkogte ris. 5 år siden |
5 år siden
| Det gik lidt hurtigt, kan jeg se. Men det er en ret til 1 - og der skal anvendes ca. 200 g. kyllingfilet i strimler. Jeg laver det tit til mig selv. 5 år siden |
5 år siden
| Krebinetter, frikadeller og kødboller, kan laves den samme dag så er retterne i 3 dage forskellige.
Kartofler kan laves til mos, og dagen efter blandes med en pisket æggehvide, kan lægges ovenpå en en forstegt korttelet, og ind i ovnen, så bliver skorpen sprød.
Forårsruller med oksekød, og rester af grønsager fra ugens løb, blandes i kødet sammen med krydderier og man kan bruge filodej til indpakning, og i fryseren hvis man får mange ud af det, og vendes på stegepanden eller i ovnen. God vind.
Hanna Fink 5 år siden |
5 år siden
| [Dette indlæg er fjernet grundet sletning af profil] 5 år siden |
5 år siden
| Smart måde at snige en reklame ind på Fyldepennen.
Jeg tvivler dog på, at finansieringstilbuddet fra Viabill er lovligt, da jeg ikke ved gennemlæsningen af deres forskellige net materialer, har fundet hverken rentesatser eller oplysninger om ÅOP.
Så indtil videre og mere er oplyst vil jeg betragte indlægget som et "fidus" tilbud lig så mange andre.
Så hold hellere fingrene væk.
Med venlig hilsen
Kattegat 5 år siden |