Når helt specielle aftenlufte
Langsomt siver op fra krat og busk
Og blandes godt med dystre dufte
Af klæbrig jord i mørkets tusk
Når alle lyde skumringsdæmpes
Lægges låg på skrydeklar fasan
Som først når sommernatten lempes
Varskor fra sin elletræsmesan
Men bratte hvin i hylende trods
Fra mursejlers kamikazeflugt
Rusker op i aftnens matte fugt
Minder om at jeg skal give los
Så alle mine indre sjufte
Tvinger hovedet til at dufte