Tvinger hovedet til at dufte
Solopvarmet, indelukket rum
Med pelargoniers sødmelufte
Og støvets dødedans i centrum
Solsøjlens skarptskårne lystunge
Kysser varmt tapetets blomsterflor
Lader fortidens stemmer runge
Her i salen som jeg fandt så stor
Familie, venner og glas mod glas
Varsler trommeild fra latterhær
Fra længst forglemt festivitas
Og blander en skål af mindeværd
Med syreners duft og, helt tilpas,
Rose, hyben, enebær