Hvis alle de som ønsker magt
bestemte alt i verden,
og gennemtrumfede deres agt
at styre liv og færden.
Så ville ingen på vor Jord
som ellers gerne ville,
frit kunne sige hvad de tror.
Det ville gå dem ilde.
Men vil de tvinge os med magt,
da håber jeg de fatter,
at magt ej magter folkets foragt
og heller ej dets latter.