Jeg savner mine ulve. Savner at ædes, så det er snart tid til nadver igen.
Jeg vil have danske jordbær med honning og kanel. Jeg bliver nødt til at smage, hvordan jordbær smager med kanel !
En af mine gode karry retter er med et stænk kanel, og det smager vidunderligt.
Måske jordbærrene kommer til at smage lidt vingummiagtigt ? Jeg får se, men det må vente til de danske er klar på markedet - lige om hjørnet.
Grønthandler Søren har haft nogle med på torvet, men folk var vist ikke beredte, for bærrene så ud til at have været sat til salg mere end en gang. Bare rolig Søren, jeg kommer og inspicerer for jordbær fra nu af og til sæsonens slutning.
Bagefter prøver jeg det samme med kirsebærrene - tror faktisk, de går bedre med kanel, og så begynder jeg at overveje rå vanillekorn til jordbærrene i stedet. Det må undersøges, det hele.
Mon der findes et begreb kaldet eufagi ? Kunne ikke lige slå det op i de ordbøger, jeg har for hånden lige nu, ellers har jeg lige selv opfundet ordet. Eu betyder god eller godt på græsk, og fagi, fra samme sprog, oversættes med æderi.
Vil lige konsultere den græsk-engelske i morgen på biblioteket - har lige søgt direkte på udtrykket, men nettet henviser mig til nogle underlige sider, jeg ikke lige visiterer uden super opdateret sikkerhed. Nej, en ordbog ved jeg, hvad er !
Tilbage til den mad. Jeg har nogle grundpiller :
1. mængde.
2. konsistens.
3. smag.
4. temperatur.
Jeg vil kunne forklare, hvad det er, jeg reagerer på, hvis jeg reagerer negativt. Alle punkter kan gøre knas i helheden for mig, men man er tilbøjelig til at give smagen skylden i alle tilfælde.
Og hvad med smagen, hvis det virkelig er den ?
1. surt/syrligt.
2. sødt.
3. salt.
4. stærkt.
5. bittert.
Kombinationen af varm, bitter jordmoderkaffe med en sød kokostop eller marcipan til...så er jeg himlet. Men det er en traditionel kombination, så prøv i stedet med rosiner eller anden syrligsød tørret frugt vendt i ren, bitter og varm cacaopulver...når man bidder gennem det varme lidt bitre cacaolag, der blander sig med sukkeret i rosinen...
Eller en grapefrugt med en spise ske olivenolie. Aha, den lyder nok specielt, men før man tænker på selve smagen vil jeg nævne kombinationen af det syrlige, lidt bitre, saftige, fedtet/cremet og lidt sødlige. Det smager faktisk godt, men på betingelse af registreringen af de nævnte komponenter.
Jeg mener, vælg et hvilket som helst dyr, og betænk, hvordan det æder det samme hver dag. Vand er måske ikke det mest spændende at drikke hver dag sådan rent smagsmæssigt, men man kan snildt drikke de påkrævede mængder, for det smager jo heller ikke grimt.
Et dyr bemærker nok mere sit velbefindende efter behørig væskeindtagelse, for ikke at snakke om regulær fødeindtagelse.
Den der følelse, når man bare vil have vand, fordi alt andet smager af for meget i forhold til, hvor meget man har lyst at drikke.
Eller den der følelse af desperation, når vingummibamserne svinder i antal og posen tømmes, mens sulten bare vokser.
Jeg vil have rigtig kød med rigtige grøntsager. Mums, søde løg og varm chilli, syrlige tomater, nærende oksekød og stærk hvidløg - skulle man prøve at komme et godt skvæt tør rødvin i ?
Man kan også lave noget mere simpelt : røræg drysset med herbes de provence og dertil ovnbagte kartoffelterninger, der lige er vendte i kokosolie på panden inden turen i ovnen. Det er blødt i blødt og meget afdæmpet - og så lige et drys Læssø sydesalt til at live det op.
Figner er gode. Blænd en frisk figen med lidt skummet mælk og kanel - det var den kanel igen. Eller kom jeg rå vanillekorn i ? Det er en af det bedste shakes, jeg kender. Fignen gør noget vidunderligt til at skabe en cremet konsistens.
Jeg elsker at bruge rene råvarer. Det, at spise, er den største kærlighedserklæring til mig selv. At mærke den ekstra energi, når jeg træner, når jeg tænker, bruger opmærksomheden i samvær med andre mennesker. Gåpå modet, når udfordringerne melder sig.
...Jeg er sulten lige nu...
Giver det stadig mening at messe : dette er Jesu Kristi legeme... ?
Online ulvene har jo sultet et stykke tid nu...gad vide, hvad de vil garnere og krydre mig med ?
Skriv kommentar
Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.