10 år siden
| Bipolarmartin En afskedssceneHold da op der sker mange ting i digtet. Du skriver godt og jeg er fint underholdt 10 år siden |
10 år siden
| Tenna Hermansen (Tenna) OverfaldHahaha det er forfærdeligt og slet ikke det man forventer når man læser overskriften. 10 år siden |
10 år siden
| Victor Johansen (victorhj) I S-togetToget. Et emne jeg også har prøvet at berøre, dog ikke lige så vellykket som dig. "stålhjuls skøjten" "Posekinder" fantastisk ordbrug.. Jeg roser dig vist lidt for meget, beklager.. Jeg er helt vild med din beskrivelse af den gamle dame.. Jeg elsker dine tekster! 10 år siden |
10 år siden
| Victor Johansen (victorhj) OverfaldFy for den en god beskrivelse af det bristende øjeæble. Jeg sad og krummede tæer. Du har nogle virkelig fede korte vers, jeg skal lige læse lidt mere og lærer at kopieret dig lidt tror jeg ;) 10 år siden |
10 år siden
| Victor Johansen (victorhj) En afskedssceneFantastisk. Rigtig fedt malende sprog, man ser det hele tydeligt for sig. fedt at du have givet toget "lunger" og fed slutning. Slutter sådan en stor følelsesladet scene med at det næsten bare var ingenting. Fantastisk! 10 år siden |
10 år siden
| Anna Grey (Himalaya) En afskedssceneVirkelig flot!
Jeg er faktisk helt tosset med slutningen. Jeg kan se hele scenen udspille sig, og jeg nikkede 'genkendende' til deres 'nå'. At de er tavse for ord, gør hele situationen endnu mere hjerteskærende.
Tak for det :) 10 år siden |
10 år siden
| Maria Egeholm (Deterhvidtderude) En afskedssceneFin tekt.
Slutningen provokerer mig dog.
Jeg er sikker på, at de ikke bare siger "nå". Jeg tror at dette nå - er en måde at overleve på. 10 år siden |
10 år siden
| Anders Gamst En afskedssceneMeget følelsesladet tekst, der formår at rykke ved følelserne. Flot arbejde! 10 år siden |
10 år siden
| Jacob Arendt Jeg tror hun elsker migHej Thomas
At tro man er elsket er måske det højeste, man kan håbe på. Ja, kærligheden går vel ofte ligefrem i opløsning, hvis den ene eller anden vil vide sig sikker på det, man kun kan tro. Med andre ord kan jeg mægtigt godt lide dit digt, al den stund du bruger verbet "at tro". Måske er det dog af selv samme grund en smule upassende, at du associerer til det binære system, der lugter langt væk af viden og logos. Kærlighed er, for mig at se, en slags "risky business" og ikke nogen form for logik. Tosomheden er, smuk eller ej, et menneskeligt vovestykke og ikke et guddommeligt regnestykke.
Jacob 10 år siden |
10 år siden
| Maria Egeholm (Deterhvidtderude) Jeg tror hun elsker migTror bare at når der er tosomhed - så er ting, som de skal være. Så elsker man hinanden - selvfølgeligt. Derfor forekommer den sidste linie mig promte. 10 år siden |
10 år siden
| Maria Egeholm (Deterhvidtderude) Jeg tror hun elsker migSkide godt skrevet.
Jeg synes at du skal dele den sidste linie - op i to. 10 år siden |
10 år siden
| Thomas Oesten Om natten til Hai Phounghej :)
Historien er velskrevet, specielt det dårlige engelsk er med til at gøre det levende. Hænger den sammen med en længere historie, eller skal den stå alene?
Vh Thomas. 10 år siden |
10 år siden
| Sachi Stormen mod TroldehulerneHej Thomas
Jeg syns din historie er god og meget hurtigt får læseren sat ind i, hvad der foregår. Man får let en fornemmelse af, at det er et fantasi univers man befinder sig i, blandet andet vira navnene på de forskellig personer, men også på de sagnpersoner og områder, som historien forgår i. Jeg kan særligt god lid, det lille stykke baggrundshistorie vi får om Fader dal og Himmelmoderen.
Derfor syns det er lidt trist, at man bliver revet lidt ud af fantasi stemning, når der bliver nævnt ting som findes i den virkelig verden, så som stjernen Venus. Jeg kunne godt bruge en hurtigt forklaring på hvad Tar Vala ustet zior betyder, inde i historien, jeg antager det er latinsk, men jeg er ikke sikker.
Alt i alt syns jeg dette er en velskrevet historie. 10 år siden |
10 år siden
| Sofinde UvejrHej Thomas
Jeg synes godt om dit digt. Du skildrer rigtig godt den kontrast, der er mellem det ydre uvejr og din indre hygge med kaffen, sneglen i ovnen og varme på radiatoren. Jeg er helt med på stemningen :). Og mon ikke vi her i DK skal til at vænne os til mere af den slags uvejr med strømsvigt og hvad ved jeg.. så hvorfor ikke lave det lidt hyggeligt, mens vi venter på, at det går over.
Nu mangler der bare lige et stearinlys i mørket :).
Stor hilsen Sofia 10 år siden |
10 år siden
| Lau Wind Stormen mod TroldehulerneDet er en kanon fortælling og med spilog og dine bemærkninger lyder det som en del at et større tænkt univers, kommer der mere?
Det eneste, der lidt forvrænger mit billede, er at du fortæller fint om stjernebilledet gaia (der så vidt jeg ved ikke findes), men tidligt i historien refererer du til Venus. Når du har skabt dit eget univers, ærgrer det mig lidt, at du bruger en planet fra "vores" univers. Men ellers efterlader du læseren (ihvertfald mig) med lysten til at vide mere :-) 10 år siden |
11 år siden
| Benny Frits Andersen EnhedslistenStategi og taktik i politiske forhandlinger, herunder håndtering af medier og vælgere og med spillere og modspillere og bagland og fortrop ... er vist en meget svær kunst. Det kræver både bagklogskab og fremsynedhed. Men giv dem bare nogen på hatten - de kan tåle det. Og der er vel ikke plads til alle lige midt på midten.
Du er god til at causere rundt i sagen og levere gode digteriske hug. Mere af det.
Med venlig hilsen
Benny 11 år siden |
11 år siden
| Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor) Politisk AnalytikerHvad denne læser fik ud af det...
Jae - jeg synes ikke det er et særligt godt digt, men jeg er I DEN GRAD enig i budskabet.
Digtet mangler tekstlig rytme. Rimene er der sommetider og sommetider ikke.
Jeg tror det ville klæde teksten og budskabet rigtig meget, hvis den blev lavet til en korttekst, et mikroessay, hvor de skildrede situationer kunne få lidt mere dybde og bredde og liv. 11 år siden |
11 år siden
| Ivar Munk (Gwanman) Stormen mod TroldehulerneHej Thomas,
Du har skrevet en medrivende tekst, som skaber gode billeder og intens spænding. Det var meget underholdende læsning! Jeg syntes specielt godt om hvordan det lykkedes dig at skabe et solidt og overskueligt overblik af en meget hektisk sekvens.
Med fx.
På højre side af fronten var troldene ved at bryde igennem. Han gned sine øjne og kaldte på de andre.
"Vi må op og dække højre flanke, ellers falder angrebet."
Sådanne sætnigner biddrager enormt til at overskue slagets gang - og jeg syntes du har mange af dem og de sidder lige i skabet.
Jeg må også rose dit univers - det virker meget gennemarbejde og gennemtænkt.
Det eneste jeg savner er måske lidt reflektion, dybde eller andet fra dine personer. De virker en kende upersonlige - som brikker der flyttes rundt og driver sekvensen fremad.
Godt arbejde.
Ivar 11 år siden |
11 år siden
| Mikala Rosenkilde (Mikala) Noahs fædre - Kapitel 1-3Hej Thomas
Først det rent praktiske. Du bør lægge din roman ind i kapitler. Altså under 'ikke afsluttede historier'. Det er lidt synd at lægge tre kapitler ind her, når muligheden for at adskille dem er muligt herinde.
Jeg har lidt forskelligt at sige om din tekst.
Først ros til emnet. Elsker katastrofer i nærmiljøet (andres katastrofer, forstås) og dit bud på en sci-fi, som ser ud til at foregå i København er interessant.
Din åbning er jeg lidt mere loren på. Du starter med at postulere noget ret usandsynligt, nemlig at en kvinde tager en fremmed mand med hjem fordi han skal låne en skjorte af hendes mand. En normal kvinde ville næppe reagere på den måde, selvom hun spilder kaffe på en fremmed, og her halter det altså. Så er der en mere alvorlig kritik der går på, at vi skal temmelig langt ind i kapitel 1, før det afsløres af vi ikke er 'i går', men nærmere i morgen - og det er en ukendt fremtid, som du pludselig slynger på bordet, når du skriver:
"Jeg følger ikke rigtig med i hvordan det går ved fronten. Det sidste jeg hørte var at vi vandt i Sibirien."
"Det har vi tabt igen, men med store tab på Alliancens side."
"Okay. Men produktionsleder for nye kamprobotter, det ville have været helt fantastisk. Jeg har selv en række ideer til hvordan man kunne forbedre vores egne robotter."
Du giver et hav af ??? og oplysninger, så læseren bliver nærmest svimmel:
""Jeg følger ikke rigtig med i hvordan det går ved FRONTEN. Det sidste jeg hørte var at vi VANDT i SIBIRIEN."
?- Er vi i krig? Mod hvem? Hvorfor foregår krigen i Sibirien?
"Det har vi tabt igen, men med store tab på ALLIANCENS side."
- ? Hvilken alliance?
"Okay. Men produktionsleder for nye KAMPROBOTTER, det ville have været helt fantastisk. Jeg har selv en række ideer til hvordan man kunne forbedre vores egne robotter."
Robotter? Hvor langt er vi ude i fremtiden?
Pas på du ikke overloader med info. Læg dine 'need to know'-info ind i bidder og hvor det er naturligt.
Dernæst får vi en ny bunke info, men det er jo spændende, så jeg læser videre:
"Næste station er midlertidig nedlagt" lød det fra højtalerne, da letbanen passerede karantæne-zonen."
Fint med Café Victor, som jeg forbinder med indre by (Kbh)
De næste kapitler har så nye biveje og åbninger. Her præsenteres vi for tegninger over komplicerede rumraketter ect. - Jeg synes der er lidt for meget på spil på for lidt plads og at historien lidt taber retning.
De realityprogrammer du viser klip fra er gode og grumme. Men igen - en bunke info uden forklaring for den videre historie. For mange???
- Men hvis du selv nogenlunde ved, hvor du vil ende historien og ved hvem der skal være hovedperson vil jeg gerne læse lidt mere, hvis du lægger det på.
Jeg synes forøvrigt du skal højtlæse din dialog og arbejde med at gøre det mere til talesprog. Der er ind imellem lidt knas med troværdigheden, hvis dine personer lyder som om, de læser op af et manus:
"Du er vel ingeniør?"
"Godt gættet. Hvordan kunne du vide det?
"Som jeg sagde tidligere, så er min mand i samme branche. Han har fortalt mig lidt om NOAH inc.'s udvidelse. Men kun lidt. Der er meget hemmelighedskræmmeri omkring det"
"Ja, som sagt, så var jobopslaget noget uklar i forhold til hvad jobbet drejede sig om."
"Gad vide om det er noget til hæren. De kunne, så vidt jeg ved, godt bruge nogle nye maskiner ved fronten"
Det bliver let lidt radioteater. Tænk altid over om det er sandsynligt, at man ville udtrykke sig på den måde, i en given situation eller om samtaleemnet virker konstrueret eller naturligt for situationen.
Jeg tror, du kan skrive en spændende historie, og jeg håber at du kan bruge lidt af min kritik.
Mikala 11 år siden |
11 år siden
| Mikala Rosenkilde (Mikala) Grønt og gråtMeget fin tekst, som emmer af følelser, lige nedenunder den nøgterne gennemgang af de elementer, der står i en menneskeskabt grøn 'oase'. "Grimhøj'. Kan det siges tydeligere ...
Fin tekst og velskrevet. Hvis du er nysgerrig på andre forfattere herinde, tror jeg at du vil være inspireres og interesseres, hvis du kigger på Dusty's tekster. I skriver lidt i samme stil. Det er stor ros. Jeg er fan.
Du skriver godt. Glæder mig til at se mere af dig herinde.
Mikala 11 år siden |
11 år siden
| Jacob Arendt Til det kulturkristne DanmarkHej Thomas
Fine refleksioner du gør dig. Og jeg er enig et godt stykke af vejen, i hvert fald hvad angår den principielle adskillelse mellem stat og kristendom. Befri staten for kristendommen, skriver du. Men jeg vil måske hellere befri kristendommen for staten. At høre præsterne, fra prædikestolen, velsigne kongehuset, øvrigheden, etaten m.fl. får det til at vende sig i mig. Frem for alt fordi den kristne grundtanke pr. definition må stå i opposition til disse instanser (kristendommen tager i stedet udgangspunkt i "hin enkelte" og dennes samvittighed, jf. den gode Søren Kierkegaard). Og dét er måske i virkeligheden, hvad du overser. Den kristendom, der dyrkes af Folkekirken, har nemlig ikke en fløjtende fis med Evangeliet at gøre. Og det er som sådan uanset om staten er indblandet eller ej. Du kalder det ganske vist for "kulturkristendom", men jeg vil gå så vidt at kalde det for "kultur" alene. Folkekirken er "kultisk", om du vil.
Jeg kunne, som du selv, skrive i timer om dette emne. Nemmest vil det dog være for mig at anbefale dig at læse en bog skrevet tilbage i 1970'erne af østrigeren Adolf Holl. Den hedder "Jesus i dårligt selskab", og "det dårlige selskab" er i den forbindelse kirken. På letfattelig vis kommer bogen ind til kernen af Evangeliet, ligesom den forsøger at gøre op med det nutidskristne hykleri.
Godt nytår.
Jacob 11 år siden |
11 år siden
| Morten Vestergaard Jensen (Morten Vestergaard) Stormen mod TroldehulerneHej Thomas,
Fed actionsekvens! Du får sat scenen godt i starten, så vi ved hvilken sammenhæng slaget indgår i, selv om historiens hovedfokus er selve kampen. Universet virker meget gennemarbejdet, man får den der følelse af at det vi får fortalt kun er toppen af isbjerget, og at der befinder sig en hel verden omkring fortællingen, som du også kunne have valgt at berette om - Herbert og Tolkien fornægter sig bestemt ikke. En detalje jeg specielt godt kan lide er at der refereres til ”Borgertinget, dengang før det blev nedlagt af præsterne.” Det emmer af atmosfære og historie, men det er bare et eksempel blandt flere.
Lidt kritik får du også med på vejen, det første lidt teknisk: Jeg bliver ofte i tvivl om hvem der taler, når der bruges direkte tale, lige som jeg nogle gange lige skal tilbage en gang, når den direkte tale afløses af beskrivelse og det er ærgerligt. For eksempel:
- Kan du heller ikke sove? Ura vendte blikket fra de snedækkede bjerge på den anden side af floden, hvis toppe lignede flammer i den gryende sol. Det var Herala.
Her ville jeg bruge et linieskift efter den direkte tale ellers tror man først det er Ura der taler, når det er ham der nævnes umiddelbart efter. Samtidig ville jeg overveje at afløse tankestregerne med “”, jeg synes det fungerer bedre, ikke mindst fordi det også fortælle hvornår den direkte tale slutter, men det er måske smag og behag.
Det sidste ting er den sproglige tone: Generelt solid, men jeg synes der er enkelte brud: “Er du okay?” er meget moderne. “Ultimativ dominans” og “regimet” er ord som er lidt akademiske i det. Pas på med ord der kommer af latin, der ligger en afstand til det man beskriver i dem, det er som om man ikke kan mærke dem så godt. Prøv at se hvad der sker hvis man erstatter dem med de germanske pendanter: Overherredømme. Riget.
Alt I alt, super underholdende tekst, keep ‘em coming. =)
Bedste hilsner
Morten 11 år siden |
11 år siden
| Sofie Mortensen (Sommerfuglepigen) Til det kulturkristne DanmarkEn lidt speciel kronik - men du siger da noget. Religion fylder meget af vores hverdag. Jeg er selv kristen eller kulturkristen som du også selv kalder det hvis man fx. holder jul. Havde jeg skulle dyrke kristendommen noget mere, havde jeg nok meldt mig ind i en frikirke. Synes alligevel søndags gudstjenester er noget af det mest kedelige... 11 år siden |
11 år siden
| Elisabeth Green (DieFreiheit) Stormen mod TroldehulerneHvor var det velskrevet og underholdende at læse!
Som ivrig spiller af Skyrim og læser af diverse fantasybøger, må jeg sige at du mestre genren glimrende. Fortsæt endelig med at skrive i den :)
Elisabeth 11 år siden |
11 år siden
| Schane Alexander Blicher Overfaldhej Thomas.
rigtig godt lavet.
utrolig hvad der kan inspirere én. smiler.
mvh Schane. 11 år siden |