12 dage siden

Når historier tærer

Livet er en rejse
Salomon
9 år siden
Makrel madder og fødsler
Racuelle Hei...
7 år siden
Dumme udtalelser og træls...
Racuelle Hei...
6 år siden
Kaos tur hjem...
Anastasia
12 år siden
Tvivl.
ceciliemarie
12 år siden
Gensynsglædens pris - 08....
Anna Gammelg...
2 år siden
Dag 6 på Fyldepennen. Fes...
Gaffa Brandt
11 år siden
Sæl
Hanna Fink (...
10 år siden
Fredag 21 Marts - 2014
Sine Simonse...
10 år siden
Dawn Under
Ruth Christe...
8 år siden
Rich's og kaffebønner bla...
Camilla Rasm...
10 år siden
Hvem er først ?
Halina Abram...
7 år siden
Det åbne øjeblik - Kasper...
Kasper Lund ...
8 år siden
En lidt hård weekend, kry...
xangelx
8 år siden
Fuffy til 100-årsfødselsd...
Michala Esch...
14 år siden
Dagen i dag er tiltaget m...
Hanna Fink (...
11 år siden
Lommefilosofi og valg - K...
Kasper Lund ...
9 år siden
Jeg googler
Tine Sønder ...
11 år siden
Lidt af hvert
Hanna Fink (...
11 år siden
Dag 7 på fyldepennen. Sta...
Gaffa Brandt
11 år siden
Kære natbog (X)
Olivia Birch...
9 år siden
Hvorfor er jeg så ensom?
Neola
3 år siden
Godt Nytår
Hanna Fink (...
4 år siden
Planlagde festival til la...
Carsten Cede...
9 år siden
Tredje bog færdig
JesperSB
3 år siden
Bliver jeg nogensinde god...
Jønsse
8 år siden
Kære natbog (V) - at være...
Olivia Birch...
10 år siden
Hvem tror vi, at vi er?
Bella Donals...
8 år siden
I novellen "Den sidste tryllekunst" har jeg taget kommentaren til mig om grammatiske fejl, og har gennemlæst og fået rettet lidt her og der. Det var godt at der var et sæt friske øjne til at læse historien, så jeg kunne blive opmærksom på problemet. Det bliver ikke bedre end det er nu, og hvis der er mere at komme efter grammatisk så ved jeg ikke hvad jeg skal stille op med problemet. Jeg har ellers autokorrektur i Word, men det er ikke alle fejl den kan fange.

Ved ikke helt om jeg skal begynde at kaste mig ud i en forsættelse af novellen "Den sidste tryllekunst" eller om jeg skal skrive videre på "Glansbilleder i mørke"(GIM).
I øjeblikket er jeg godt tilfreds med den åbne slutning som "Den sidste tryllekunst" har og kunne sagtens lade fortællingen hvile der.

Det mest fornuftige vil nok være at få afsluttet GIM hurtigst muligt. Fortællingen er nemlig ved at tære på mit hoved i underbevidstheden, så tænker at den snart skal færdiggøres, så jeg kan blive fri igen til at skabe noget nyt. GIM-universet slider på mit hoved, fordi det er en dyster fortælling, og jeg er ikke engang sikker på at den skal offentliggøres i øjeblikket. Det er jo ikke just glædelig læsning jeg har gang i. Jeg satser dog på en fornuftig ending selv om den går hen og bliver overnaturlig. Der er i al fald planen.

Det giver frihed at bevæge sig borte fra det socialrealistiske og over i det overnaturlige. GIM er en krydsning mellem de to genrer, så det er en fornøjelse på den kreative plan. Det er altid noget. Den sidste tryllekunst er også en krydsning imellem de to genrer. Måske er blandingen mellem de to genrer kommet for at blive hos mig. I mere end tre dage i streg har jeg arbejdet på GIM. I forgårs havde jeg en dårlig morgenstund og blev først skriveklar ved to tiden om eftermiddagen, men fik alligevel arbejdet tre timer der. I går fik jeg brugt tre og en halv time på historien, før jeg følte mig ødelagt i hovedet og måtte holde pause. Jeg har endnu ikke nået at skrive i dag andet end i min personlige dagbog. Det skal jo også passes. Måske skulle jeg holde en fridag fra skrivning i dag, mens de sidste detaljer kommer på plads i hovedet til nuværende fortælling.
Problemet er dog at det er svært at holde helt fri når man har gang i en historie. Man vil jo gerne have at projektet skal ende, så man er den erfaring rigere. Desuden er det også rart med frie tøjler i forbindelse med et nyt projekt.
Det giver en tilfredsstillelse at afslutte en historie, lige som det er sejr at læse en bog til ende, og man kan lægge den fra sig.

Jeg ville ønske der var flere på Fyldepennen der skrev noveller, men kan godt forstå det ikke er en realitet. Noveller kræver tid at formulere og det kan tage dagevis at færdiggøre en enkelt historie.
Så er det hurtigere og lettere at skrive og et lille digt.
Jeg vil dog ikke kalde digte for en doven tilgang til det at skrive, for nogle digte er komplekse, og der er lagt meget tid i skønt teksten ikke er særlig lang.
Personligt har jeg ikke flair for det at digte, så jeg holder mig primært til kortprosa og noveller, hvor jeg for alvor kan slå mig løs.

Evolution vil at mine noveller bliver gradvist længere og længere for tiden, for jeg er begyndt på at blæse på at forkorte mine historier - blot for at det hele skal være hurtigt overstået. Jeg er dog ikke helt parat til at skrive en roman endnu. Dertil er springet for stort, men hver dag gang jeg skriver bliver jeg et skridt nærmere til en større fortælling.
I princippet kunne "Den sidste tryllekunst" godt udvides til en hel roman, der fortæller om NC's nye univers, men så er det store spørgsmålet hvad det hele skal ende med.
Jeg har flere små historier liggende der sagtens kunne tåle at blive forlænget, men nogle gange er det bedst at holde mens legen er god.

Det er snart middagstid så jeg har spildt næsten fire timer på intet indtil videre. Jeg har kun funderet lidt over hvad "Glansbilleder i mørke" skal ende med og hvordan jeg kommer dertil. Den proces er en rejse i sig selv. Jeg har indtil videre overskreden kvoten på ti sider i Word og tænker jeg skal bruge nogle flere sider til før jeg kan komme i mål med projektet. Det er nu en uge siden jeg begyndte på historien, og jeg føler jeg kravler igennem den, men skal nok nå i mål.

Nu vil jeg spise tidlig middagsmad og vurdere, hvad jeg skal bruge resten af min søndag på.
Kan i have en dejlig dag.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Når historier tærer er publiceret 22/09-2024 11:48 af David Hansen (David H).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.