Den usynlige elefant

Ptojekt SØNDAGSJAM
Martin Micha...
4 år siden
uden søvn
Kenny Raun (...
10 år siden
Alene i skyerne
Tine Sønder ...
12 år siden
Hverdagen
Hanna Fink (...
10 år siden
Tanker om vægge med udsmy...
Olivia Birch...
9 år siden
Titte bøhh
Racuelle Hei...
9 år siden
Af jord er du kommet, af ...
Poul Brasch ...
5 år siden
Karmacowboybukser og andr...
Olivia Birch...
9 år siden
Men det udelod jeg
Carina Malen...
5 år siden
Guds blinde øje.
Ruth Christe...
7 år siden
Selvudvikling et moderne ...
Bella Donals...
8 år siden
Aaaaahhhhhh.........
Sylvia Ebbes...
11 år siden
Kreativ igen
David Hansen...
5 måneder, 24 dage siden
Det at tænke positivt
Ace Burridge...
11 år siden
Galde med sukkerglasur og...
Olivia Birch...
8 år siden
Souvenir fra barndommen
Olivia Birch...
9 år siden
Højskoleophold
Hanna Fink (...
9 år siden
Hvem tror vi, at vi er?
Bella Donals...
8 år siden
Beskæring af roser
Hanna Fink (...
11 år siden
Flot fyr.
Ruth Christe...
7 år siden
Lufthavnen - sjæl i flamm...
Salomon
9 år siden
Livsperspektiv
Flickarocks
9 år siden
BILEN BLEV MIN I DAG :-))...
Flemming Tri...
11 år siden
En lidt hård weekend, kry...
xangelx
7 år siden
Udstilling i Havnsø Havn.
Hanna Fink (...
9 år siden
This is not a Bridget Jon...
Camilla Rasm...
9 år siden
Udstillingen
Hanna Fink (...
11 år siden
En brutal årstid
Olivia Birch...
9 år siden
Kære far ❤️
Musenmia
5 år siden
Jeg står altid op omkring kl 6.20. så kan jeg nå i bad og se noget youtube til morgenmaden. Idag blev det en video med David pakman. Han havde professor Dave med online til en snak. Her snakkede de om det, jeg også tænkte på igår. De tog udgangs punkt i hvordan Joe Rogan havde folk I studiet der snakkede direkte ud af deres numse.

Det mindede mig om mine tanker fra i går. Nogle har sådan en ide om, at der er visdom alle steder..at vi alle prøver at beskrive den samme elefant, bare ud fra forskellige synsvinkler.. Den holder bare ikke! For imens man videnskabelig forsøger at beskrive elefanten.. så beskriver religiøse ikke elefanten..hvis de gjorde, ville de bruge fakta og ikke tro! Og det gælder alle troende, der ikke tager udgangspunkt i data der objektivt kan vises.
Siger du der er en elefant en i værelset.. vil jeg se den, så jeg ved du ikke taler ud af en vis legmesdel! Ah men så er den usynlig..okey, men den må fylde noget så?, så hvis vi smider mel ud..så må vi kunne se den?! Aah men pludselig er den uden masse..røre den noget ? Så kan vi se det..kan vi høre den, kan vi også opfange den.. problemet er, at før vi ved af det så har elefanten samme karakteristika som noget der ikke findes! ligesom guder har det.. og andet folk kun tror på.

Anyway...
Går man ind et sted, hvor man ikke har fakta, men tro..holdninger, m.m så kan man måske se klog ud i forhold til dem..men man kommer ikke klogere ud på faktuelle emner.

Der er ingen mellemting imellem.. "der findes guder" og "der findes ikke guder"... muligheden for at alle har ret, findes ikke.

Lytter man som i David pakman videon sagde, til en fyr som Joe Rogan har inviteret der siger, at stjerner spytter hele planeter ud.. så har man ikke lige set en flig af elefanten.. man har lyttet til en, der foregiver at vide noget, men som man reelt set kun kan blive dummere af at lytte på.

Der er ikke visdom overalt..

Når jeg beder om data på spøgelser, guder osv.. altså beviser, så er det for 2 ting.. for at vide hvor jeg står..et sted uden reelt viden, dekoreret med stupiditet.. eller et sted med viden..og så andre kan se det samme som jeg ser...

Det er ikke en anklage om idioti, at bede folk om beviser.. det giver folk muligheden for at vise hvilken reel viden de sidder inde med. Hvis folk kun har påstande baseret i holdninger eller tro..så vil det selvfølgelig ikke være så godt et spørgsmål, for dem der bringer tro/påstande.

I Rogan showed bliver alt bare taget for gode vare, og der er ingen der svare tilbage på det der bliver sagt. Så folk der ser med, kan ha svært ved at vide om det de høre er rigtigt eller taget direkte ud af et vist sted.

Jeg læste lidt af en artikel, med nogle kvinder der mente at de var hekse. Det var lidt svært at læse seriøst, fordi folk kan kalde sig hvad de vil, men det betyder ikke at de er det. Folk kan sige, at de er i kontakt med naturen f.eks :) føle det.. men følelser betyder ingenting, når de ikke har rod i en virkelighed. Naturen er lige glad med os, der er ingen hjerne i naturen. Folk kan snakke med deres usynlige venner ligeså tosset de vil, og tro der er svar.. men... hvad er forskellen på at tro, at man får svar..også reelt set at få svar. Jeg læste hun påstod at have en højere bevidsthed :) hah,- men folk kan påstå hvad som helst uden at det er sandt.. det er selvfølgelig rart at tro, at man er noget specielt...men suk..ud over i ens egen hjerne..så holder den bare ikke..og der er kun en virkelighed..den deler vi.. derfor hvis folk påstår der findes noget..må det også findes for mig.. men det ikke klart kan bevises... så findes ikke...også findes det heller ikke for den der har påstår det...

Vi lever i en verden, hvor folk køber svar, på baggrund af følelser og eller dårlige argumenter.. og tror man, at man bliver klogere af det så er man lidt tabt.. Forstil dig, at du har en spand..og du vil fylde den med ren viden..men så går du ind alle mulige steder, og tror at folk har noget viden til din spand..men det du får er pis! Pas på hvad du fylder din spand med.

Du kan snakke med hvem som helst, men det er ikke alle der har noget at byde ind med på alle områder.

F.eks.. du kan spørge en rocker om hvordan det er at køre på motorcykel.. men har han en tanke om universet, så er det ikke lige der man skal tage noget for gode vare.. religiøses tro, kan heller ikke bruges til at vide noget om fakta områder.. lader man dem om at fylde ens spand..så kan thor ligeså godt stå for torden..
Der er alt for meget bs ude i verden.. uden Kristisk tankegang og fakta tjek.. så kan det være svært.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Den usynlige elefant er publiceret 24/06-2024 15:50 af Kenny Raun (thejester).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.