Hej Alle
Jeg er noget på udebane med hensyn til tekstforfatning, men hjælper alligevel min bedre halvdel med hendes bog.
Vi har på det seneste snakket en del om brugen af medvirkende personers rigtige navne. Hvorvidt er det moralsk rigtigt at bruge disse, og er der en lov herom? (Giv mig gerne et link til dokumentation).
Der er flere aspekter i mit spørgsmål; Det er ikke altid lige rare ting der er skrevet om de forskellige personer, hvilket måske kunne støde dem. Omvendt er det svært for min kæreste at holde rede i hvem der er hvem, hvis de rigtige navne bliver byttet ud med fiktive navne for netop ikke at støde de pågældende personer.
Personligt er jeg selv lidt splittet omkring dette emne. Der er først og fremmest dem moralske side af sagen: IKKE at gøre nogen konkrete personer til skamme. Men hvad siger så loven/reglerne om dette?
Men hvad nu hvis man kun laver et enkelt eksemplar til sig selv (her giver det naturligvis ikke nogen mening at ændre navnene)? Måske kun få eksemplarer til de nærmeste (såsom kæreste/ægtefælle, børn, forældre, søskende eller nære venner), bør man ændre navnene her, eller er det OK med de rigtige navne?
På forhånd tak for jeres svar!
Vh Brian