Kommentarer til Peter Tuxen


9 år siden
Kenneth Brehmer Nielsen (Brehmer)
Ligegyldig
Stærk form at skrive et digt på.
Der er luft mellem ordene - og det der står mellem linjerne
gør det en hel del mere spændende at læse.
9 år siden
9 år siden
Poul Brasch (Blækhuset)
Undren over begyndelsen
Hej Peter....er det her et evt. vanvid starter. Har læst dine tanker og jeg kan sagtens følge dig i de store træk, Jeg har siddet med mange af de samme spørgsmål og det er vi sikkert ikke alene om. Skal vi vide hvordan det hele starter? Hvorfor ikke bare nøjes med,at sådan er det, Vil mennesket have svar så går vi sikkert vores undergang i møde, eller også gør vi det på en anden front. Trods dette store ekstientielle spørgsmål HVORFRA? må jeg sige at vi har en letfældig omgang med vores alle sammens store historie. Jeg er bare nået dertil, at jeg tror på noget stort, kalder ham Gud for et navn skal han/hun/det have. Jeg går med korset om min hals for at minde mig om, at jeg bare er en lille brik i stort puslespil og jeg skal forvalte min brik ordentligt. Mit bidrag til den store historie, u-som betydelig får jeg aldrig at vide.
dejligt du bringer sådan et emne på banen, selv om vi ikke kan give hinanden et passende og trøstende svar.
Tak. Hilsen Poul
9 år siden
9 år siden
Flemming Dalsgaard (dino)
Undren over begyndelsen
Selv skelner jeg imellem livet som organismer overfor atomer, molekyler. De sidste har vi fælles med sten, vand, stjerner osv. Derfor ser jeg ikke disse mikropartikler som liv på samme måde som vi selv og dyrene.
Skal vi spørge os hvor livet kommer fra, behøver vi derfor ikke spørge hvor atomerne kommer fra. Det er et spændende, men helt andet spørgsmål.
Jeg ser livet, som vi kender det fra organismer, som noget der består af organiseret materie. Når atomer i stort tal organiseres i strukturer der holdes oppe af processer hvor der omsættes energi, og i sådan egenskab er selvopretholdende i en vis tid (levetiden) så vil tilstrækkelig kvantitet føre til kvalitet der kan kaldes liv.
Derfor kan man på en måde sige at i og med at masse organiseres i komplicerede organismer, har man også forklaringen på det. Liv handler om at en organisation af stof søger at opretholde sig selv. Da - og først da! - har vi levende organismer.
Organisationen (og processerne deri) sker fordi den kan. Men med en tilstrækkelig kompleksitet sker der (åbenbart) det, at den også VIL!
Det tror jeg harmonerer med Schopenhauers tanker om viljen, så vidt jeg kan forstå dem.

De helt dybe grunde til at universet er der, og at det eksisterer i form af atomer - tør jeg ikke gætte på. Mange (!) hælder til tanken at en gud har skabt verden. Det tvinger os dog til at stille spørgsmålet: Hvad skabte da denne gud? Og hvorfor er han som han/hun er? Her står de fleste nok af. Og jeg med.
9 år siden
9 år siden
Sofinde
Ligegyldig
Hej Peter

Du beskriver ret godt den frustration, der opstår, når man får at vide, man er uhelbredelig syg og samtidig skal slås med det kommunale. Og dan angst, der opstår på alle planer. Man føler man er et ligegyldigt nummer i rækken på uhelbredelig syge. Sådan tolker jeg dit digt.

Fint skrevet! / Sofia
9 år siden
9 år siden
June Summers
Ligegyldig
Hej Peter,
Det er virkelig et smertefuldt digt. Det greb mig. Den simple form understreger alvoren og budskabet stærkt i hvert et ord.
Bedste hilsner June
9 år siden
9 år siden
Jytte Black (Lilla Blomst)
Den fynske bødel
Hej Peter
Jeg blev helt åndeløs af at læse din novelle, man blev helt grebet at Idas tanker. Jeg vil gætte på at det var Frank der var morderen og ikke Finn.
vh. Jytte
9 år siden
9 år siden
Jytte Black (Lilla Blomst)
I lyset fra bølgens skygge
Hej Peter
Flot novelle, men slutningen giver en noget at tænke over, for vi(læseren) har ikke hørt særligt meget om Ida. Vil de stadig være gift, efter en dags kendskab?? Novellen giver noget at tænke over.
Vh. Jytte
9 år siden
11 år siden
Oscar Vela
Undren over begyndelsen
Du er et menneske med en bevidsthed, der gøre at du stiller spørgsmål, Det vigtigste er ikke om man kan komme til alle svar, Vi kan komme vider med at stille spørgsmålene, og det er en menneskelig kondition. Der er altid noget bag noget, men hvad det er ja det er nok spørgsmålet bag alle spørgsmål ; ) . Med ønske om al sundt. oscar
11 år siden
12 år siden
Peter Tuxen (plysdyret)
Undren over begyndelsen
Svarkommentar
Jeg kan ikke udelukke, at der vil forekomme fejl i argumentationen, men bær over med mig. Det er trods alt kun tanker

Det var sådan jeg startede min tekst. Jeg startede ikke på en videnskabelig tekst, eller en ny teori om universet. Jeg er klar over at det kan tolkes på anden måde, men teksten er ikke baseret på de nyeste videnskabelige fakta, men udelukkende på min egen undren. Jeg indrømmer jo blankt at der kan forekomme fejl.

Du siger
[citat]Selv om jeg har læst en hel del videnskab om netop dette, vil jeg ikke begive mig i kast med en længere udtalelse om det, da jeg kan komme til at sige noget forkert [...] [/citat]
Jeg mener jo det er hele pointen i at undres. At man siger noget, også selvom det er forkert. Netop i en tekst som den her, synes jeg det er vigtigt ikke kun at tage stilling til hvad der er rigtigt og forkert. Der er så få ting der rent faktisk kan bevises, at det meste alligevel er teorier baseret på andre teorier. Derfor synes jeg det er et godt sted at undres.

Jeg har stor respekt for at du interesserer dig for videnskaben bag universet og har en viden om det. Jeg er glad for at du kan introducere fakta til teksten, men jeg mangler at du tager stilling til selve teksten og dens præmis. Som din kommentar er nu, kan jeg ikke bruge den til ret meget. Det håber jeg de andre læsere kan.

Mvh
Peter
12 år siden
12 år siden
Christian Aastrup (Aastrup)
Undren over begyndelsen
"Det er jo et kendt faktum, at universets udbredelse langsomt stopper op". False, det er blevet bevist at universet accelerere hurtigere, det ser ikke ud til at sætte farten ned foreløbigt.

Selv om jeg har læst en hel del videnskab om netop dette, vil jeg ikke begive mig i kast med en længere udtalelse om det, da jeg kan komme til at sige noget forkert. Jeg har derimod givet nogle links til youtube, hvor der bliver snakket om det du spørg om.

http://www.youtube.com/watch?v=4o6uh2eOGVA&feature=fvst

http://www.youtube.com/watch?v=UA3pbBEiuT0

Dog vil jeg sige, at i et program om big bang på National Geographic, blev der udtalt: "At spørge hvad der var før big bang, er et fjollet spørgsmål, for vi ved det ikke." - ikke helt ordret, men har samme betydning som udtalelsen.

Og en ting mere. Nogle forskere har kommet med en multivers teori. Dem som ikke er med på hvad teorien går ud på, er det at der er flere en blot vores univers. Denne teori udtaler at hvert 'vers' der eksistere har deres egne fysiske love og regler, som ikke nødvendigvis er som vores, og at big bang (som egentligt ikke var et bang, da lyd ikke kan rejse gennem rummet, så mere passende navn ville være big silence), men ikke desto mindre, så kolliderede to 'verser' og skabte vores. Men hvad skabte så de 'verser', vil du nok spørge. Mit svar: I don't know. Men skulle vi ikke først finde ud af hvad der skabte vores 'vers' før vi begynder at undersøge hvad der skabte det der var før vores 'vers' (hvis der da er noget eller var noget før os).

Der også en teori, som siger at vores univers en lineær event, hvilket vil sige, at der var et univers, der crashede, og skabte et nyt univers, som crashede og skabte vores, og at vores univers vil gøre det samme og skabe et nyt unviers.

Men jeg tror ikke at universet er uendeligt, det stopper et sted. Vi kalder det bare uendeligt, fordi vi ikke har fundet kanten.

Med hensyn til hvad der skabte alting, kan jeg ikke sige noget om første gang det blev skabt, men jag kan sige så meget, at vi er genbrug. Vi er sammen sat af atomer fra dinosaurer, stjerne, Albert Einstein og alt hvad der var før vi blev født.

Oh, og en sidste ting, universet er ikke tomt, det består af ca. 25% stof, og 75% mørkenergi.
Fun Fact: 98% af vores genom har vi tilfælles med chimpansen, 57% med hunden, 47% med grisen, 3% med påskeliljer, 25% med ALT levende på jorden (fauna og flora), og kun sølle 1,5% af vores genom bestemmer at vi tilhøre arten Homo sapiens.

Nu må jeg hellere stoppe. Men prøv at se link nr. 2, det kan ikke besvare hvad der skabte big bang, men det kan forhåbentlig give svar på andet. Videnskaben ved ikke alt, men de prøver at forstå alt og give så tilfredsstillende svar de nu engang er i stand til.
12 år siden
12 år siden
Nina Holm-Jensen (Pizkie)
Den fynske bødel
Det er rart med en enkel, ligefrem "nå det før morderen"-type historie. Klokkeslettene giver et konstant flow og en følelse af travlhed. Morderens gerninger er også... brrrr. Virkelig uhyggeligt fundet på.

Et par sproglige ting:
- "Den fynske bøddel voldtog og myrdede uskyldige kvinder, han mente var løgnere og ludere." - Pas på med at redegøre for motivation og andre ting, som HP strengt taget ikke kan vide noget om. Nævn hellere, hvorfor den konklusion er draget
- "Ida vågnede pludselig op af sin døs [...]" - Det her forvirrede mig. Jeg tror, du mener "trance".
- Der er mange tegnsætningsfejl, især i replikker.

Jomfru-afsnittet fik mig til at grine. Første gang er det et brilliant personbeskrivende øjeblik. Jeg kender personer, der ville tænke som Ida her, og de er de sødeste, skæggeste væsner :-)
Tre gange er bare for meget at bruge det. Jeg forstod det allerede første gang, og tredje gang var jeg træt af det.

Det kunne være rart at vide, hvad HP arbejder som? Hospital? Plejehjem? Assisteret boinstitution? Jeg sad længe og forestillede mig Finn som en affældig herre... hvilket ødelagde trusselsfaktoren lidt.

Jeg savner også et bedre grundlag for hendes frygt i den scene, hvor Finn afslører sig for hende. "Skuffelse, vrede, indædt had"... Det siger ikke særlig meget. Giv mig noget mere show don't tell, så jeg virkelig kan forstå, hvorfor hun bliver så bange. Hvad er det, der gør denne mand så skræmmende?

Alle andre har bemærket, at Ida opfører sig himmelråbende dumt, så det skal ikke gentages.

Men det er et rigtig godt øjeblik til sidst, hvor man hører, at Finn er taget med Anna.

Jeg kan nu også godt lide, at morderens identitet holdes vag til sidst. Der er selvfølgelig ikke så mange andre muligheder, men hvem ved?

Helt generelt er jeg enig med Mettefreja. Du har helt styr på din gysergenre, så plothullerne er rigtig ærgelige. Kom igen - jeg ved, du kan :-)
12 år siden
12 år siden
Mogens Sørensen (Mons1957)
Den fynske bødel
Hej Peter, det var da bestemt en underholdende historie med høj spænding. Jeg kan så sidde med det spørgsmål, om en gammel herre på plejehjem - i dag hvor de ofte er meget dårlige, når de endelig kommer på plejehjem - kan klare sådanne uhyggelige drab, men ok, det er jo uhyggeligt og nervepirrende spændende fra de øjeblik hun finder ud af, at Finn er bødlen. Den var meget god med misforståelsen omkring ordet jomfru. Det er det ene efter det andet, der bare tager hinanden og det flyder afsted sprogligt - lige et par små bøffer, men ikke mange - og så... ja, nu skal jeg ikke ødelægge noget for kommende læsere. Bestemt en effektiv gyser. VH Mons
12 år siden
12 år siden
Jesper Rugård Jensen (Jesper R)
Den fynske bødel
Jeg synes historiens styrke ligger i den beskrivelse af plejemiljøet og (tildels) hovedpersonens overvejelser og tanker. Jeg synes, at du til gengæld kan arbejde en del med at konvertere det meget forklarende til noget, der er mere indlejret i historien (more show). Og så er jeg ikke overbevist om, at plottet sådan holder. Hvorfor går hp ikke til politiet med det samme? Hvorfor kopierer hun billederne i i stedet for at stikke af/ringe, osv.
12 år siden
12 år siden
Christine Sørensen (Tedonotomo)
Den fynske bødel
God historie. Det var et godt gys. Jeg elskede det twist med at hun går og venter på Anna kommer tilbage, og så får hun at vide, at Finn var taget med Anna. Der kunne jeg mærke gyset helt ned i maven.

Men jeg synes der var et brist fordi.. Hvorfor tror hun at det er Finn? Er det ikke kun på grund af drømmen. Jeg synes ikke helt at det hænger sammen, at den drøm kan overbevise hende Så meget.
12 år siden
12 år siden
Mettefreja
Den fynske bødel
Sproget flyder ikke rigtigt, der er mange passager, hvor hun bare venter på at dagen skal gå.
Og hendes reaktionsmønster, hvor hun ikke ringer til politiet med det samme (eller går til sin leder) virker heller ikke troværdigt.

Men det med gyserelementerne kan du - det løb mig koldt ned ad ryggen flere gange, bl.a. ved skraldespanden og i slutscenen.

Derfor kommer plothullerne til at fremstå så meget mere ærgerlige, da du helt klart har potentialet til at skrive en rigtig god historie!
12 år siden
12 år siden
Hanna Fink (Fink)
Den fynske bødel
Du beskriver bødlen rigtig godt næsten som at være i stuen med ham. Spændingen stiger undervejs og jeg blev holdt til ilden.
Det jeg undre mig over er, at han er beboer på et hjem af hvilken grund?? og er han istand til at bære et lig i papirkontaineren?? Spændende skrevet Fink
12 år siden
12 år siden
Duna
Den fynske bødel
Hej Peter

Jeg synes, at din historie lagde fint ud. Navnlig kunne jeg godt lide, at læseren får præsenteret HPs samtale med Finn inden HP selv opdager, at han ikke er så rar. Jeg blev i al fald straks opmærksom på, at der nok ville vise sig en anden side af Finn.
Jeg bliver også nysgerrig sammen med HP og vil da gerne finde ud af, om Finn virkelig er indblandet.
Men jeg når ikke at blive så bange, fordi jeg falder over lidt for mange ting, jeg ikke helt kan få til at hænge sammen. Jeg læser det sådan, at HP arbejder på et plejehjem. Og her er jo hele tiden andre mennesker til stede og dermed rimeligt trygge rammer - så det virker ikke så skræmmende, at Finn måske er morder og kan blive farlig. Desuden er det HP, der udspionerer Finn. Først ved slutningen er han efter hende.
Der er desuden nogle ting, jeg ikke kan få til at stemme overens med virkeligheden. Eksempelvis at HP i starten, da hun er mødt ind sætter sig ned og ser tv. Og så kender jeg ikke noget plejehjem for ældre - eller botilbud for handicappede, psykisk syge osv. - hvor personalet agerer chauffør for beboerne, når de lige skal ud om aftenen. Enten må de tage ud på egen hånd, eller også er der tale om arrangerede ture i dagtimerne med alt personalet. Eller de er tilknyttet et dagtilbud/aftentilbud og får kørsel derigennem. Kort sagt - jeg forstår eller kan ikke helt acceptere din setting.

Venlig hilsen
Anja
12 år siden
12 år siden
Mikala Rosenkilde (Mikala)
Den fynske bødel
Jeg morer mig over den naive Ida, der tror at 'Finn' er interesseret i astrologi, når han spørger om hun er jomfru. Skægt. Ida portrætteres som sød og lidt enfoldig. En værre morder der er løs i Odense. Klart det er tophistorie i tv..

Kan ikke rigtig finde ud af hvor vi er og hvad Ida laver. Siden hun tømmer skraldespande er hun måske i rengøringen? Hvad mon det er for et sted hvor de kalder folk ved efternavn?

Ham Finn er da en væmmelig stodder og så taler han lige som morderens sedler, som vi lige hørte om i TV. Og nu vil han gerne ind til byen? Igen spekulerer jeg over hvor vi er, siden det er noget Ida skal være med til at arrangere.

Karin - afdelingssygeplejersken tager Ida med ind på kontoret. De næste sætninger fortæller om Idas frygt for at Finn er morderen, men jeg kan ikke læse om hun deler den mistanke med din foresatte? Hvad sker der inde på det kontor?

Say what? "Personalet måtte gerne ransage beboernes værelser, hvis de havde en mistanke om, der var noget ulovligt." - Hvor er vi henne? Et bosted for psykisk syge? Det er vel ikke plejehjem. Jeg savner at vi ved hvor vi er henne.

Dit tempo er højt og jeg synes historien er meget fin, men jeg snubler alvorligt i realismen. Der er for meget og for mange små steder, der ikke holder vand. Hvorfor vidererapporterer hun fx ikke, hvad hun ser og hører? Hendes enegang er lige til fyring. Det underlige privathospital/plejehjem. Hvor gammel er Finn? Er det realistisk at en svækket mand lige sømmer en voksen kvinde op på kirkedøren? Og måske er der en anden morder - men hvordan kan det så være, at det lige er Ida han er efter?
Mange små plothuller i et ellers godt gyserpotentiale. Hun opfører sig bare ikke rationelt.
Din start er klart den bedste. Du tegner godt et portræt af en ikke alt for skarp kvinde. Hendes Lara Craft agtige forvandling passer bare dårligt til hvad jeg lader mig bilde ind ;-)
Men bær over - kan se at alle andre er vilde med historien, så er det nok bare mig.

Mikala
12 år siden
12 år siden
bøllebob
Den fynske bødel
Der er gang i sagerne lige fra starten, hvor de første hints om bødlens identitet strøes ud, og så er læseren også med fra starten.

Jeg synes ikke, det ødelægger historien, at bødlen afsløres tidligt i historien. Spændingen og uhyggen næres derfra af Idas omstændige metoder til at skaffe beviserne imod ham. Hun står sådan set allerede med dem, da hun finder billederne i hans værelse, men i stedet for at ringe til politiet lige med det samme,/springe ind i bilen og selv køre til politiet - vælger hun at rende hen på kontoret og kopiere beviserne - endda i to sæt!

Men i resten af historien forbliver hun sine meget omstændige handlinger tro - hun ER bare sådan og dermed bliver historiens forløb oz troværdigt.

mvh. Benno
12 år siden
12 år siden
Jonathan Mimer
Den fynske bødel
Du har skrevet en historie med en fint opbygget spændingskurve, hvor der tidligt bliver lagt spor ud til hvem morderen er, mens man som læser dog til sidst er i tvivl om, hvorvidt de spor stemmer overens med hvem morderen er. Flere andre har nævnt, at de ser slutningen som åben.
Sådan læser jeg den ikke. Jeg synes, det er ret tydeligt, at Finn er den fynske bøddel, og at livet for HP simpelthen slutter dér.
Du kunne med fordel have mistænkeliggjort flere andre personer i fortællingen - f.eks. Frank eller Anna - det ville for mig at se have gjort fortællingen mere spændende.
Men det er udelukkende forslag, du kan tage til dig eller glemme igen.
12 år siden
12 år siden
Pia Andersson (Lautopia)
Den fynske bødel
Spændende gyser, men jeg kan ikke lade være med at undre mig over, at Ida ikke går til politiet da hun finder brevstumperne - det ville i mine øjne være det eneste logiske at gøre, eller i det mindste sige det til Karin og/eller Anna.

Men derudover skriver du rigtig godt og medrivende, især da Ida er på Finns værelse og da hun opdager, at Finn er taget med Anna... Puha!!!
12 år siden
12 år siden
Angelie Andersen (Angelie)
Den fynske bødel
Meget fin ide med en plejehjemsmorder - Det er en anderledes scene, som har en god dunkel atmosfære. Jeg synes godt nok det er lidt underligt, at Ida vælger at gøre alting så svært for sig selv i stedet for bare at sige det til Grethe og Politiet. Jeg tror måske der var nogle uoverensstemmelser med klokken, da de skal spise. Det er som om der bliver hoppet lidt frem og tilbage i tiden. Men ellers godt med hendes frygt og stress omkring det med billederne på værelset.
12 år siden
12 år siden
Stefano Freiesleben Sias (Piletræet)
Undren over begyndelsen
Fine tanker. Den nu afdøde filosof og tænker Alan Watts har lavet en youtube video hvor han fortæller om bl.a. disse ting. Nogle af hans interessante tanker er at "ingenting" og "noget" er gensidigt definerende. Altså kan vi ikke forestille os "ingenting" uden at forestille os "noget" som sidestykke til det, og heller ikke den anden vej rundt. Hvis det er rigtigt at alting er defineret af modsætninger, så bliver det meningsløst at tale om en "skabelse" eller en "tilintetgørelse". Det er lidt det samme med tid og rum (bevægelse og udbredelse). Vi definerer fortiden som noget der er forbi, nutiden som noget der hele tiden er her og forsvinder ud i "forbi", og fremtiden som noget der hele tiden kommer til nutiden, for at være her et øjeblik og forsvinde til "forbi" igen. Men når man fremstiller tingene på denne måde, virker det en anelse absurd. Måske skulle man hellere tale om bevægelse. Noget bevæger sig og i det øjeblik vi iagttager det, eller andre iagttager det, opfatter vi det som "nu" eller i det mindste et symbolsk "nu", fx. når vi iagttager stjernerne, selvom vi ved at lyset vi ser gengiver noget der forekom for tusinder eller millioner af år siden et sted derude.

Det for mig at se mest interessante er det som kvantemekanikken bringer på banen, nemlig at vi som iagttagere former eller definerer den virkelighed vi er en del af. Alle vores videnskabelige ideer som vi tager som faktum er afsmitninger af vores eget intellekt og dets møde med verden omkring os. I princippet kigger vi ind i et spejl, og forsøger at fortælle noget om universet ved at betragte hvordan vi ser, og hvordan vi bevæger os.

Nå, nu skal jeg ikke komme for langt ud af et sidespor. Men jeg blev inspireret og forundret over din tekst og den måde du ser verden på. Forundring og nysgerrighed, uden den var der ingen videnskab, ingen tanker, ingenting.
12 år siden
12 år siden
Kåemer Asmussen (Kåemer)
Den fynske bødel
Den Ida er da også ualmindelig klodset. Hvorfor tog hun ikke bare billederne fra skuffen og gik til politiet med det samme, i stedet for alt det med at kopiere dem. Nåja, så var der ikke kommet så meget historie ud af det. Nåja, mennesker opfører sig jo ikke altid klogt, så for så vidt kan det være meget realistisk. Og det var da spændende.
Kåemer
12 år siden
12 år siden
Kaare Kristensen (Hemingway)
Den fynske bødel
Hej Peter
God start, hvor jeg straks blev grebet af det makabre billede af den korsfæstede kvinde på døren af Munkebjerg Kirke i Odense. Jeg glædede mig til det gyselige bekendtskab med den fynske bøddel.

I starten virker det også godt med de minutpræcise tidsangivelser, men historien ødelægges af en alt for tidlig afsløring af beboeren Finn. Først finder Ida stumper af breve i hans papirkurv, som næsten er tilstrækkeligt til en politianmeldelse, og da hun så finder billederne af de to myrdede kvinder, så er det bare at ringe til politiet. Hvorfor gør du Ida til så dum en gås, at hun ikke kan finde ud af det, men i stedet render rundt i resten af historien som et rystende nervevrag? Selvfølgelig for at skrive en gyser. Men den del af historien interesser jeg mig ikke for. Du har tabt mig som læser.

Dertil kommer, at du i al for høj grad fortæller, hvad Ida føler (angst, angst og mere angst) i stedet for at beskrive situationen og så lade læseren lægge de følelser i historien, som situationen berettiger til. Altså "Show, don't tell".

Jeg kan godt se, at du har en makaber historie, men fortællerteknisk synes jeg ikke det rigtigt er lykkedes for dig. Men hvem har sagt, at gysergenren er let? Ikke mig sagde hunden.
Kaare
12 år siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

143Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
77Mogens Sørensen (Mons1957)
68Mille Larsen (DenUkendtePigeM)
63David Hansen (David H)
48Mette Boe Christensen (MollyTrine)
44Ulla Hexibru (heksemutter)
43Niels Cenius (Snowlion)
33Jakob Juel (Digttopisk)
29Henning Andresen (HenningA)
28Inge Erhard (Inghard)
27Pia Hansen
26Poul Brasch (Blækhuset)
23Ole Madsen (o-madsen)
20Christina Harritz (Anniina)
20Emma Fox
19Mads Jørgensen (Gnist1)
19Ryan Raskolnikov (Deadboy2)
18Poul Erik Pedersen (Poulerik)
16John Cooley (Cooley)
16Sys Høj (Forårsglad)
14Kaktussen
13Hans Ib Noe Hansen
12Ida Petersen (Drømmedigteren)
10Anne Mary (Anne M)
10Camilla Diedrich (PoemsbyC)
9Louise Anna
8Stig Colbjørn Nielsen (Colbjørn)
7Ingrid Gram Andersen (Gladingrid)
7Anna Knudsen (Annak)
6Hawraa Ghaieb (Hawraa)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

110Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
83Mille Larsen (DenUkendtePigeM)
74Ulla Hexibru (heksemutter)
55Mogens Sørensen (Mons1957)
46Mette Boe Christensen (MollyTrine)
38Hawraa Ghaieb (Hawraa)
34Christina Harritz (Anniina)
34Niels Cenius (Snowlion)
32Cecilie Regitze Økjær (CecilieRegitze)
28David Hansen (David H)
26Camilla Diedrich (PoemsbyC)
22Ann R. Sørensen (Savanti)
22Hans Ib Noe Hansen
21Poul Brasch (Blækhuset)
19Inge Erhard (Inghard)
17Jakob Juel (Digttopisk)
14Per Nordigarden (Nordigarden)
13Poul Erik Pedersen (Poulerik)
12Rebecca Rahbek
11Nils Højsager-Jessen (storyteller)
11Ole Madsen (o-madsen)
10Anne Mary (Anne M)
10Ryan Raskolnikov (Deadboy2)
9Pia Hansen
9Ove Nielsen (Confucius)
9Cecilie Hansen (ciliehansen)
8Louise Anna
8Kenneth Brehmer Nielsen (Brehmer)
8Finn Prang (Fipra)
7Emma Fox