10 år siden
| Lykke Voldum (Cirs) Eschaton
Svarkommentar Hej Jacob.
Mange tak for dine kommetarer og fordi du tog dig tid til at læse historien igennem. Jeg er bevidst om mine manglende grammatiske evner, som er min store svaghed desværre, men det gør jo ikke kritikken mindre relevant! Jeg må forsøge at bruge mere tid på at rette mine tekster igennem. Jeg ved jo i virkeligheden godt hvad den slags gør ved læseoplevelsen.
Tak for dine rosende ord, de gjorde mig glad. Det er altid spændende, hvad andre fremhæver i ens tekster. Du har ret i at tankerne om ondskab er nok meget "mig", når det kommer til stykket.
Vh L 10 år siden |
10 år siden
| Jacob Arendt EschatonHej Lykke
Spændende og i virkeligheden også dybsindig historie, du dér har skrevet. Hovedpersonens refleksioner over ondskaben er meget modne og fortæller velsagtens også lidt om forfatteren! Det er pudsigt, som isolationen både kaster tanker og fraværet af samme af sig. Det skildrer du godt, ikke mindst mod slutningen, hvor du dygtigt skriver: "Jeg føler mig som en del af alt og ingenting. Min krop er splittet til atomer men mit hoved består - hastigt flyvende mod grænsen til ikke noget. Der findes ikke ord længere og dog samtidig kan alt forklares med blot ét enkelt. "Evighed"." Stærkt!
Hvad angår formen, synes jeg, du har lidt arbejde foran dig. Der er for mange slåfejl/stavefejl, ligesom din kommatering må anses for tilfældig. Prøv at læse teksten højt for dig selv - så fanger du sikkert det meste - og så sæt dig eventuelt ind i anvendelsen af nyt komma (denne tegnsætningsmetode synes at ligge bedst for dig).
Jacob 10 år siden |
10 år siden
| Lykke Voldum (Cirs) Eschaton
Svarkommentar Hej Nicolas
Tak for din kommentar
Jeg er glad for at du synes,jeg har fanget klaustrofobien i historien, det var vigtig for mig at prøve! Jeg prøvede så bedst jeg kunne, at forestille mig hvordan man mon selv ville reagere, i en så ubehagelig situation og hvilke tanker der mon går gennem én.
Jeg er enig i at både før- og efterhistorien kunne være spændende at skrive - oprindeligt skrev jeg historien til skrivekonkurrencen (Robinsonaden) men ændrede så mening med at sende den ind, da jeg ikke rigtig syntes den opfyldte kravene alligevel;)
Jeg er rigtig glad for at du tog dig tid til at læse og kommentere:)
Vh Liv 10 år siden |
10 år siden
| Mester Jacob EschatonUhyggelig og klaustrofobisk historie. Tilsyneladende en tilfangetagen kommunist, der er lukket ned i kassen i tortur-øjemed i forbindelse med et forhør. I starten aner man slet ikke, hvad der foregår (og jeg troede endda først, at det var en kvinde), men efterhånden falder brikkerne langsomt på plads.
Man føler sig virkelig lukket ned i kassen sammen med fortælleren. Det er en fin måde, hvorpå du veksler mellem det nærværende, fysiske ubehag og hans tanker, der skal distrahere ham fra smerten. Man ved, at han lider, selvom han prøver at tænke på noget andet. Uvisheden kaster et skær af mystik over fortællingen, og afspejler derved den uvished, som han befinder sig i.
Slutningen er meget brat, men overrasker sikkert også fortælleren selv. Med det samme ved man, hvad der er på færde.
Bortset fra nogle slåfejl her og der, synes jeg, at det er glimrende fortalt - om end det ville være lige så spændende, hvad der skete før og efter, så man fik hele historien :-)
Nicolas 10 år siden |
11 år siden
| Henning Blauenfeldt (HenningB) København - Del 1Hej
Spændende oplæg med et genkendeligt øjebliksbillede med eksplosioner i omegnen. Spændt på hvad du går videre med.
Der er skam mange, der interesserer sig for politik ud fra deres egne kriterier, så jeg er spændt på dine.
Venlig hilsen
Henning B 11 år siden |
11 år siden
| Lykke Voldum (Cirs) København - Del 1
Svarkommentar Hej, tak for din kommentar. Denne novelle springer nok til dels ud af min egen frygt for fremtiden. Jeg synes det på en gang er spændende og skræmmende hvilken retning samfundet er på vej ud i. Apatien, som du nævner var meget i mit baghovede, mens jeg skrev. Det er samtidig utroligt hvilke forhold mennesker kan leve og indrette sig under, når man ikke kan se andre muligheder. Jeg planlægger at omskrive og afslutte novellen, og så lægge den (hel) ud igen, i det nye år. Vh Liv 11 år siden |
11 år siden
| Navid Baharlooie København - Del 1Interessant dystopi. Jeg kan godt li' dele af beskrivelsen af København by night på en våd aften. De kunne passe i dag. Derudover får jeg fornemmelsen af, at hovedpersonen lever sit liv, som denne altid har gjort på trods af forholdene i hovedstaden - som om volden (og dermed den manglende vilje til at indgå i politisk dialog) er blevet normal for denne københavner. Jeg undrer mig over, om hovedpersonen også er blevet apatisk. Dennes opfattelse af den hjemløse rækker kun til en overfladisk observation og konstatering af, at der ikke er penge at give. 11 år siden |
11 år siden
| Lykke Voldum (Cirs) Myre
Svarkommentar Tak for din kommentar. Jeg er glad for at du kunne lide den og tog dig tid. Jeg har også så ofte siddet og sydet i virkeligheden, så det var måske derfor denne idé kom så let til mig. Jeg er glad for at du synes at personligheden skinner så godt igennem.
- Lykke 11 år siden |
11 år siden
| Lykke Voldum (Cirs) Myre
Svarkommentar Mange tak for din kommentar. Jeg er rigtig glad for at du har taget dig tiden til at læse min novelle og ikke mindst analysere den som du har gjort!
Jeg prøver altid i det virkelige liv at ignorere "trolde" som hovedpersonen, men samtidig irriterer de mig og jeg har altid haft svært ved at forstå motivationen bag deres handlinger.
Det er frustrerende at mennesker kan sidde bag et tastatur og gemme sig og derved ikke mærke konsekvenserne af de svadaer de spyer. Derfor er ovenstående min lille analyse af (og måske lille payback mod) den slags mennesker, som åbenbart finder glæde i at provokere, uden afsender. Jeg er derfor glad for at du synes jeg rammer temaet. Måske føler jeg mg motiveret for at omskrive den en dag og tilføje lidt mere, som du forslår.
Endnu en gang tak for analysen.
Lykke 11 år siden |
11 år siden
| Lykke Voldum (Cirs) Myre
Svarkommentar Tak for den venlige kommentar! Ja, den slags mennesker er efterhånden rigtig mange steder. Jeg har altid haft svært ved at forstå hvilken tilfredsstillelse de får af at nedgøre eller håne andre. Det var derfor jeg satte mig for at prøve at give mit bud derpå :) 11 år siden |
11 år siden
| Lykke Voldum (Cirs) Myre
Svarkommentar Tak for din kommentar. Dejligt at du brød dig om novellen. Ja kværulanter er der nok af derude og det er da heller ikke eet menneske alene, der gave mig inspiration til det ovenstående - jeg synes man støder på dem gang på gang - desværre. 11 år siden |
11 år siden
| MissRaaskou MyreHej Lykke
Sikken en god tekst... Det skal så lige siges at jeg sad og sydede af vrede undervejs, selv om det bare er fiktion (i dette tilfælde). Du gør et godt job med at beskrive den personlighed og jeg havde næsten ondt af ham, at han så desorienteret og tror at han hjælper og gør det han gør for at hjælpe dem... Godt gået 11 år siden |
11 år siden
| Rasmus Jørgensen (Rasmus90) MyreHej Lykke
Fin novelle. Jeg plejer normalt ikke at påstå, at noveller kunne have haft godt af mere længde, men i dette tilfælde ville jeg faktisk ikke have haft noget imod, at teksten havde varet 500 eller 1000 ord mere. Det skal du kun tage som et kompliment - det betyder kun, jeg har været godt underholdt.
En meget selvfed hovedperson, som ikke rigtig har noget at have sin usædvanlige selvtillid i. Jeg synes, du skildrer ham godt. Der er meget, som i løbet af teksten tegner i retning af, at han lever et sørgeligt og simpelt liv. Siden han blev fyret, har han tydeligvis ikke haft meget at lave, og fordi han måske er en anelse indebrændt over sin tilværelse, finder han det tilfredsstillende at være en plageånd og sommetider direkte ubehagelig over for andre. Alene det, at han har tænkt på en kommentar, som han vil skrive, hele natten beskriver meget godt hans liv.
Når alt kommer til alt, er han en svækling. Det bliver tydeligt til sidst, hvor der kommer ridser i hans dække. Han er en fandens karl, når han kan gemme sig bag sin interaktive anonymitet, men når konfrontationen bliver vendt mod ham som person, bliver han hurtigt meget medgørlig.
Det beskriver meget godt, hvorfor fx mobning på nettet er så udbredt, og på den måde er det også en historie omhandlende et interessant aspekt af det senmoderne samfund. Godt arbejde.
Tak for en god læseoplevelse.
Alt det bedste,
Rasmus 11 år siden |
11 år siden
| Kåemer Asmussen (Kåemer) MyreJa, så er det man må sige: "get a life!" - og med det mener jeg skam ikke forfatteren, men historiens jeg-person. Jeg kender godt den form for "debattør". Vi har også haft tilfælde af dem her på Fyldepennen. Det er en fin og underfundig historie.
Kåemer 11 år siden |
11 år siden
| Jacob Arendt MyreRigtig fin lille novelle. Især god slutning. At "slås i virkeligheden" er jo noget, man gang på gang ender med at skulle, hvis man bruger ord som våben. Også selv om det hele er på skrømt (under et alias). Det er altid farligt at være en bedrevidende kværulant. 11 år siden |
11 år siden
| Lykke Voldum (Cirs) København - Del 1
Svarkommentar Tak for kommentaren. Jeg kan godt lide tanker fremtiden (især den vi selv måske når at opleve) og da 2. og sidste del jo ikke er afsluttet, er jeg også selv spændt på nogle af spørgsmålene:) 11 år siden |
11 år siden
| Peter Munk (MOMSSM) København - Del 1Interessant beskrivelse af hovedstaden i et ikke hyggeligt fremtidsscenario Det spændende er - hvem er terroristerne - og hvorfor. Og som i al god sciens-fiction (for det er det jo) er der genkendelige billeder af dagens København. 11 år siden |