10 år siden
| Rasmus Bjerg (Sørensen) Lidt om Gadamer og HermeneutikkenHej Sabbath
Jeg har med stor fornøjelse læst din artikel (sidder i disse dage og prøver at formulere en eksamensopgave om dydsetik med et hermeneutisk blik), og kan med stor glæde konstatere at der i det mindste findes én der læser Gadamer på samme måde som mig.
Hvis jeg skal give en lille kritik, så kunne du godt have gået lidt ind Gadamers tanker om verden som konstitueret af sprog, men al formidling er jo samtidig udvælgelse.
Glæder mig til at læse om Platon, jeg finder ham nemlig også lidt vanskelig.
VH 10 år siden |
10 år siden
| Rasmus Bjerg (Sørensen) ForbløffetHej Kristian
En fin lille historie om et af hverdagens store dramaer. Du bygger den meget godt op, og får i indledningen antydet den forestående konflikt med analogien til Venner.
Jeg synes dog at teksten trænger til en gennemskrivning, så sproget bliver strammet lidt op. Fx skriver du: ”Stuen emmer af tavshed i min lille stue, mens vi i stilhed spiser vores burgere.” Det kunne skrives lidt skarpere ved at nøjes med: ”Stuen emmer af tavshed, mens vi spiser vores burgere.” Omskrivningen, mener jeg, gør sproget lidt mere flydende, uden at der går noget af tekstens indhold tabt. Men det er selvfølgelig et spørgsmål om smag. En gennemlæsning kunne måske også udrydde nogle af de småfejl der har sneget sig ind.
Men en fin historie som har et godt potentiale, der skal bare lægges lidt mere arbejde i den.
Vh 10 år siden |
10 år siden
| Rasmus Bjerg (Sørensen) Middage
Svarkommentar Hej AnkerSteen,
Tak for din kommentar!
Jeg kan godt se hvordan du kan læse et sådan tema ind i teksten, men det er ikke noget jeg bevidst har arbejdet med. I bund og grund forsøger jeg "bare" at formidle historien så overbevisende og læseværdigt som muligt.
En af de mest fantastiske egenskaber ved sprog og fortællinger er den måde det lever videre på, selv efter afsenderen har givet slip. Så tak for at åbne mine øjne for et nyt lag i novellen.
Mvh 10 år siden |
10 år siden
| Rasmus Bjerg (Sørensen) Middage
Svarkommentar Hej Olivia,
Tak for din tid og din kommentar. Det er rart at vide at teksten bliver læst, og ikke bare ender i en tom datapøl!
Jeg er glad for at du kan lide novellen, det er både nyt og grænseoverskridende for mig at lægge ud til kritikerne.
Mht. en middagsgæstmassakre, så må jeg indrømme at det ville have været morderligt tilfredsstillende at tage livet af en flok intetanende, forslugende gæster; på blodig og voldsom vis - måske næste gang.
Mvh 10 år siden |
10 år siden
| Rasmus Bjerg (Sørensen) Om loven og andre, der siger nogethej Anders
Det er nogle spændende emner du tager op, og der er mange af dem. Jeg vil holde mig til én ting: det er et voldsomt postulat at vi skulle være frie til at tænke lige hvad vi vil, og det helt uafhængigt af andre.
Vi tænker fx på dansk og med de sproglige muligheder og begrænsninger det nu engang giver.
Og at tanken er fri, er det i sig selv ikke en bunden tanke? Hvad nu hvis den ikke er fri?
Og påvirkes mine potentielle tanker ikke af andre gennem fx opdragelse, uddannelse, foreningsliv osv. Havde jeg tænkt præcis disse tanker uden først at læse dit indlæg?
Hvad er frihed i øvrigt?
Mvh 10 år siden |
10 år siden
| Rasmus Bjerg (Sørensen) Social bedragerHej Rasmus
Rigtig god novelle der peger på nogle relevante men ofte oversete problemstillinger omkring socialt bedrageri.
Det fungerer godt at du lader argumentationen udfolde sig gennem dialogen ved middagsbordet, og alle de små henvisninger til hvordan "socialt bedrageri" kan ses som en samfundsnorm fungerer også rigtig fint. I særdeleshed hovedpersonens konfrontation med sin egen dobbelthed ved novellens afslutning giver historien tyngde og relevans.
Du skriver i et levende og alsidigt sprog, og novellen fanger mig virkelig i både form og indhold.
Du kunne med fordel lave en ekstra korrekturlæsning.
Vh 10 år siden |