15 dage siden

Hurra for genbrugsbutikker samt kreative timer.

En stille bøn
Bastian
12 år siden
Lad Mig Lige Stikke Hoved...
Kianna Kitte...
2 år siden
Vi har fået altaner i vor...
Ruth Christe...
8 år siden
Forfald
Hanna Fink (...
11 år siden
Kindfede og røvfuld!
Racuelle Hei...
9 år siden
Dagen tiltaget med 32 min...
Hanna Fink (...
10 år siden
Lodret vask med rivejern
Victoria Wan...
9 år siden
Nattens ven - søvnløshede...
Betina Holm
8 år siden
Ikke mange weekender endn...
Michala Esch...
15 år siden
Xhristmas fxxx special
Martin Micha...
4 år siden
Forårsnadver til online-u...
Camilla Rasm...
9 år siden
Gladiator skrivekursus?
Ida Hansen (...
6 år siden
Positive tanker
Ace Burridge...
11 år siden
En sludder, hvis du kan l...
Racuelle Hei...
9 år siden
Skorpioner
Tine Sønder ...
12 år siden
200
Jette Peters...
8 år siden
13/07/2016: UFO
Cecilie Revs...
8 år siden
Drama queen...
Sylvia Ebbes...
11 år siden
11 dag på fyldepinden og ...
Gaffa Brandt
11 år siden
Så er det snart juleferie...
Michala Esch...
15 år siden
I'm not perfect and I kno...
MysteriousGi...
12 år siden
Jeg er ved at læse i en bog som jeg købte i blå kors genbrug for en femmer. Bogen hedder "Ellery Queen - Mord og mandariner", og jeg husker omslaget på bogen tilbage i 80érne hvor min mor havde bogen i en kasse sammen med andre bøger på på et loftsrum i et hus ude på landet. Så den bog måtte jeg bare eje da jeg så den, for jeg var nysgerrig efter bogens indhold nu da min mor havde ejet en kopi af bogen.

Normalt kan man finde årstal for hvornår en bog er publiceret inde i bogen, men det står der ikke noget om i denne bog. Efter at have googlet bogen, viser det sig at originaludgaven er fra 1934 og at den blev trykt på dansk i 1961 samt 1941 under titlen "Mordet i Hotel Chancellor".
Det kunne være sjovt at samle på flere Ellery Queen bøger, men nu må vi se ad hvad tiden bringer. Saxo har et par af krimierne med Ellery Queen, og måske lader jeg mig friste en skønne dag. Jeg er ellers ikke en krimi mand, men der er noget specielt over bogen, som jeg er i gang med at læse.

Det kan godt være Mord og mandariner er outdated når nu de ikke har moderne elektronik, men jeg nyder den simple tidsalder.
Ellery Queen er et pseudonym skabt i 1928 af amerikanske detektiv forfattere Frederic Danny (1905-1982) og Manfred Bennington Lee (1905-1971). Det er også navnet på deres fiktionelle hovedperson, en detektiv og mysterie forfatter i New York som hjælper hans far, en politiinspektør, med at løse mysterier.

Jeg får ikke tegnet noget i disse dage. Måske fordi jeg er skuffet over egen præstation, men selvfølgelig kan det ikke blive bedre hvis man ikke øver sig. Jeg må op på hesten igen og hænge i, så jeg kan blive bedre - også selv om det kun er en simpel sidehobby.

I går lagde jeg sidste hånd på novellen "Kropsrøveren" tidlig om morgen. Jeg stod op kvart i seks, for jeg vågnede og følte mig frisk og tænkte det var spild af tid at sove mere trods vækkeuret var sat til klokken ni. Så jeg lavede mig en kop Nescafé og gik i gang med at rette på historien, som jeg havde lavet det meste på dagen forinden, om eftermiddagen. Da jeg følte der ikke skulle rettes eller tilføjes mere på historien gik jeg i gang med "Den sidste tryllekunst," som jeg nu er strandet i fordi jeg ikke har planlagt eller tænkt noget forud handlingsmæssigt. Måske strander historien her pga. manglende planlægning. Det er jo en lærestreg man må tage med sig, når man skriver på en udefinerbar handling.

Kropsrøveren skrev næsten sig selv, hvilket var en luksus at opleve. Men jeg havde også en god idé om hvordan historien skulle forløbe. Jeg planer om at uploade novellen til Fyldepennen når tiden er moden.

Måske kan jeg komme i gang med at skrive på "Den sidste tryllekunst" senere i dag - når jeg engang føler mig i stødet og frem for alt har fået planlagt hvad historien skal rumme.

Skal også have læst lidt mere i Mord og mandariner, men ikke her i formiddag - kan ikke koncentrere mig om at læse i bøger så tidligt på dagen. Okay, der er kun en halv time til middag, men jeg stod også først op kvart i ni i dag. Tænkte jeg godt kunne sove længe nu da det er weekend.

Vil skubbe middagsmaden til halv et - et stykker nu da jeg er stået sent op, for jeg har ikke nogen stor appetit lige nu eftersom jeg spiste klokken ni.

Håber alle har eller får en god dag.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Hurra for genbrugsbutikker samt kreative timer. er publiceret 01/09-2024 11:47 af David Hansen (David H).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.